Hlavní obsah

Karbanátky, jak je neznáte

Hodnocení:
(3)
Foto: Petr Makovička

Jana zvolila jako přílohu bramborovou kaši, a co vy?

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
střední

Když nám minulý týden dorazil e-mail od Jany Kutilové s receptem na tyhle plněné karbanátky, bylo nám hned jasné, že je musíme vyzkoušet. Zkusili jste někdy naplnit je uzeným masem a sýrem, a navrch ještě obalit? Jestli ne, honem do toho!

Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g mletého masa
  • 200 g tvrdého sýra
  • 200 g vařeného uzeného masa
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 hrst strouhanky
Na obalení
  • 2 vejce
  • strouhanka
Článek

Postup

Krok 1: Do misky vložte mleté maso, ochuťte jej solí, pepřem a majoránkou, rozklepněte do něj vajíčko a ze všeho umíchejte hladké těsto. Podle potřeby přidejte také hrst strouhanky, ta ale nemusí být.

Foto: Petr Makovička

Krok 2: Sýr (já jsem použila obyčejný eidam) a uzené maso nakrájejte na malé kousky.

Foto: Petr Makovička

Krok 3: Z masového těsta tvořte na dlani placičky, na které dejte vždy trochu sýra a uzeného. Pak z placičky zabalte kouli a karbanátek je skoro hotový!

Foto: Petr Makovička

Krok 4: V misce si rozšlehejte dvě vajíčka a do druhé nasypte strouhanku. Jednotlivé karbanátky ve vajíčku a následně i ve strouhance pečlivě obalte.

Foto: Petr Makovička
Foto: Petr Makovička

Krok 5: Plněné karbanátky podávejte s bramborami či bramborovou kaší, určitě by se hodil i zeleninový salát!

ynezorPumanzeSaNyknalC