Hlavní obsah

Kotlety pečené na kysaném zelí

Hodnocení:
(36)
Foto: Mona Martinů

Výsledek vypadá skvěle

Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Z receptů od čtenářů jsem se vrhla na už od prvního přečtení lákavý recept na vepřové kotlety pečené na kysaném zelí. Uvidíte, že vám bude chutnat!

Ingredience pro:
4 porce
  • 900 g vepřové kotlety
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • 100 ml oleje
  • 2 cibule
  • 250 g klobásy
  • 4 stroužky česneku
  • 700 g bílého kyselého zelí
Kaše
  • 700 g brambor
  • 100 g másla
  • nasekaná pažitka
Článek

Postup

Krok 1: Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací koření nebo směs na vepřové kotlety. Plátky takto připraveného masa pokapejte olejem a uložte je do mísy, kde je nechte chvíli odležet.

Foto: Mona Martinů

Krok 2: Mezitím si připravte směs ze zakysaného zelí. Cibule nakrájejte najemno a osmažte ji na zbytku oleje. Když je zlatavá, přidejte na kolečka nakrájené klobásy a ty také krátce opečte.

Foto: Mona Martinů

Krok 3: Nakonec přidejte pokrájené kysané zelí, prolisovaný česnek a kmín. Množství klobás a česneku není nijak závazné, záleží na tom, co máte rádi. Česnek ale doporučuji nevynechávat, dodá jídlu tu správou vůni!

Krok 4: Vše promíchejte a naskládejte na dno pekáčku. Pokud jste směs chystali na pánvi, kterou jde dát i do trouby (bez plastových držadel), nechte ji v ní, ušetříte si špinavé nádobí.

Krok 5: Z odleželých kotlet slijte olej na pánev a kotlety na něm z obou stran orestujte dozlatova. Opečené maso pak naskládejte na směs kysaného zelí a klobásy a trochu této směsi dejte i navrch na kotlety.

Foto: Mona Martinů

Krok 6: Pekáček nebo pánev vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou roztopte na 180 stupňů) a maso pečte asi 20 minut.

Krok 7: Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory omaštěné kouskem másla a posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Tak co říkáte, že je vepřové a zelí skvělá kombinace? A pokud máte chuť na kysané zelí, klikněte na odkaz výše, najdete tam spoustu skvělých receptů nejen na zelňáky, segedínský guláš nebo zelňačku 4x jinak.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.