Hlavní obsah

Kotlety pečené na kysaném zelí

Hodnocení:
(73)
Foto: Mona Martinů

Výsledek vypadá skvěle

Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Z receptů od čtenářů jsem se vrhla na už od prvního přečtení lákavý recept na vepřové kotlety pečené na kysaném zelí. Uvidíte, že vám bude chutnat!

Ingredience pro:
4 porce
  • 900 g vepřové kotlety
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • 100 ml oleje
  • 2 cibule
  • 250 g klobásy
  • 4 stroužky česneku
  • 700 g bílého kyselého zelí
Kaše
  • 700 g brambor
  • 100 g másla
  • nasekaná pažitka
Článek

Postup

Krok 1: Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací koření nebo směs na vepřové kotlety. Plátky takto připraveného masa pokapejte olejem a uložte je do mísy, kde je nechte chvíli odležet.

Foto: Mona Martinů

Krok 2: Mezitím si připravte směs ze zakysaného zelí. Cibule nakrájejte najemno a osmažte ji na zbytku oleje. Když je zlatavá, přidejte na kolečka nakrájené klobásy a ty také krátce opečte.

Foto: Mona Martinů

Krok 3: Nakonec přidejte pokrájené kysané zelí, prolisovaný česnek a kmín. Množství klobás a česneku není nijak závazné, záleží na tom, co máte rádi. Česnek ale doporučuji nevynechávat, dodá jídlu tu správou vůni!

Krok 4: Vše promíchejte a naskládejte na dno pekáčku. Pokud jste směs chystali na pánvi, kterou jde dát i do trouby (bez plastových držadel), nechte ji v ní, ušetříte si špinavé nádobí.

Krok 5: Z odleželých kotlet slijte olej na pánev a kotlety na něm z obou stran orestujte dozlatova. Opečené maso pak naskládejte na směs kysaného zelí a klobásy a trochu této směsi dejte i navrch na kotlety.

Foto: Mona Martinů

Krok 6: Pekáček nebo pánev vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou roztopte na 180 stupňů) a maso pečte asi 20 minut.

Krok 7: Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory omaštěné kouskem másla a posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Tak co říkáte, že je vepřové a zelí skvělá kombinace? A pokud máte chuť na kysané zelí, klikněte na odkaz výše, najdete tam spoustu skvělých receptů nejen na zelňáky, segedínský guláš nebo zelňačku 4x jinak.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek