Článek
Koprovka, i ta extrémní, je dobrý tip na výborný oběd. Zvlášť když ji připravíte snadno a rychle. Můžete ji podávat s vařeným hovězím masem, ale klidně i s vajíčkem a bramborami, jako je to v receptu. Pak bude o to rychlejší, snazší a levnější. Jen byste měli mít po ruce kvalitní hovězí vývar, a pokud chcete omáčku ve verzi pro vegetariány, pak silný zeleninový.
Postup
01.
Vývar mírným varem zredukujte asi na polovinu, a zatímco se vaří, tak nasekejte kopr najemno. Dejte vařit brambory ve slupce a vajíčka natvrdo.
02.
Do zredukovaného vývaru přidejte smetanu, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Pár minut povařte, aby se chutě propojily. Pak můžete omáčku rozmixovat, aby měla hladkou konzistenci. Lze ji pak ještě dochutit.
03.
Podávejte s vařenými bramborami a vajíčkem.