Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

S koprovou omáčkou se to má jednoduše: lidé ji buď milují a vyhledávají, nebo ji nemohou ani cítit. Patříte do první kategorie? Pak je pro vás tenhle recept „učiněné požehnání“, protože si svou oblíbenou koprovku můžete dopřát během pár minut! Tak jednoduchá a rychlá je její příprava.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Omáčka
  • 500 ml vývaru
    9
  • 100 ml smetany
    7
  • 40 g kopru
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička soli a pepře
Příloha a podávání
  • 4 ks vejce
    3
  • 500 g brambor na přílohu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Koprovka, i ta extrémní, je dobrý tip na výborný oběd. Zvlášť když ji připravíte snadno a rychle. Můžete ji podávat s vařeným hovězím masem, ale klidně i s vajíčkem a bramborami, jako je to v receptu. Pak bude o to rychlejší, snazší a levnější. Jen byste měli mít po ruce kvalitní hovězí vývar, a pokud chcete omáčku ve verzi pro vegetariány, pak silný zeleninový.

Postup

01.

Vývar mírným varem zredukujte asi na polovinu, a zatímco se vaří, tak nasekejte kopr najemno. Dejte vařit brambory ve slupce a vajíčka natvrdo.

02.

Do zredukovaného vývaru přidejte smetanu, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Pár minut povařte, aby se chutě propojily. Pak můžete omáčku rozmixovat, aby měla hladkou konzistenci. Lze ji pak ještě dochutit.

03.

Podávejte s vařenými bramborami a vajíčkem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie856,41 kJ
Bílkoviny9,8 g
Tuky7,65 g
Sacharidy21,58 g
Sůl0,19 g
SAFA3,27 g
Vláknina2,49 g
Cukry3,86 g

Načítám