Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Jestli jste už někdy zápasili s kocovinou, tak dobře víte, že některé osvědčené recepty na její vyléčení jsou prostě k nezaplacení. Máme tu pro vás tip na rychlou polévku.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrst sušených hub
  • 4 ks brambor
  • 15 dkg uzené krkovice
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek másla
  • 1 l vepřového vývaru
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 3 ks bobkového listu
  • 100 g sýra
Článek

Postup

01.

V hrnci rozehřejte máslo a přihoďte cibuli. Chvíli pokračujte, jako kdybyste vařili cibulačku – na mírnějším plameni míchejte a míchejte aspoň 10 minut. Pak přidejte houby (které jste předem spařili v horké vodě), brambory pokrájené na kostičky a krkovici taktéž pokrájenou na kostičky. Přilijte vepřový vývar.

02.

Pořádně promíchejte, přidejte koření, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut – dokud brambory nezměknou. Vyndejte bobkové listy a dosolte či dopepřete dle chuti. Na závěr můžete přidat strouhaný sýr.

Načítám