Hlavní obsah
Foto: 47264, Shutterstock.com

Foto: 47264, Shutterstock.com

Květáková krémová polévka provoní celý byt. A ozdobená petrželkou skvěle vypadá i chutná.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 g tuku
  • 10 g mouky
  • 1 l vody
  • 1 ks květáku
  • 1 kelímek smetany na vaření 33%
  • 2 ks žloutků
  • 1/2 hrnku listové petržele
Článek

Postup

01.

V polévkovém hrnci si z tuku a mouky připravte jíšku a za stálého míchání ji postupně rozřeďte vodou na nepříliš vodovou konzistenci – spíš zahoustlý krém.

02.

Vložte na růžičky rozebraný květák a povařte asi dvacet minut. Ve čtvrt litru smetany na vaření rozmíchejte dva žloutky, přilijte do polévky a už jen prohřejte. Na talíři dozdobte petrželkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 116,58 kJ
Bílkoviny8,25 g
Tuky20,37 g
Sacharidy13,11 g
Sůl0,22 g
SAFA12,61 g
Vláknina6,07 g
Cukry6,27 g

Načítám