Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Bagety můžete zapéct prakticky s čímkoliv, ale tato klasika s dozlatova vypečenou slaninou, rozehřátým sýrem a vejcem vás dostane. Je to prostě takzvaná tutovka, se kterou vždy uspějete.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 bagety
  • 3 ks bagetky
  • 3 ks vejce
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 lžička olivového oleje
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1/4 ks čerstvých červených paprik
  • 60 g mozzarelly
  • 2 špetky soli
  • 3 g čerstvého mletého pepře
  • 1 lžíce nasekané pažitky
Článek

Kdyby se stal zázrak a bagety se nestihly sníst hned po vyndání z trouby, nezoufejte. I když budou už lehce tvrdší, můžete je znovu „omladit“. Stačí je pokapat vodou a dát do trouby na pár minut prohřát při 170 °C. Budou jako právě přinesené z pekárny.

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 °C. Bagetky prokrojte a střídku vmáčkněte dovnitř, aby zůstaly okraje, a náplň tak nemohla vytéct. Vnitřek vyložte po dvou plátcích slaniny.

02.

Zeleninu nakrájejte nadrobno, promíchejte s nastrouhanou mozzarellou a navrstvěte na slaninu. Vytvořte lžící důlek, do kterého vyklepněte vejce. Naplněné bagetky osolte, opepřete, pečivo potřete olejem a pečte, dokud vejce nejsou hotová. Trvá to asi 15 minut. Na závěr pokrm ozdobte pažitkou.

Načítám