Hlavní obsah
3,3
(24)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Často si kupujete populární proteinové pečivo? Pak určitě vyzkoušejte domácí chlebík z červené čočky a tvarohu, který je snadný na přípravu a bohatý na bílkoviny.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
Na čočkový chléb
  • 120 g červené čočky
  • 2 ks vejce
  • 100 g tvarohu odtučněného
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
Článek

Ať už držíte bezlepkovou či nízkosacharidovou dietu, nebo chcete zařadit víc luštěnin či bílkovin do svého jídelníčku, tento snadný chléb z červené čočky si zamilujete. Je opravdu velmi jednoduchý na přípravu a obložit si ho můžete jak naslano, tak i nasladko.

Postup

01.

Červenou čočku namočte do studené vody alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc (při pokojové teplotě).

02.

Namočenou propláchnutou červenou čočku dejte do mixéru a přidejte vejce, tvaroh, sůl a sodu. Vše rozmixujte do hladké konzistence.

03.

Rozmixovanou směs nalijte do formy (15 × 20 cm) vyložené pečicím papírem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 30 minut.

04.

Po upečení nechte dobře vychladnout a poté nakrájejte na 4 stejné kousky, které můžete dále rozříznout a obložit dle své chuti a fantazie.

Načítám