Hlavní obsah
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Často si kupujete populární proteinové pečivo? Pak určitě vyzkoušejte domácí chlebík z červené čočky a tvarohu, který je snadný na přípravu a bohatý na bílkoviny.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
Na čočkový chléb
  • 120 g červené čočky
  • 2 ks vejce
    3
  • 100 g tvarohu odtučněného
    7
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Ať už držíte bezlepkovou či nízkosacharidovou dietu, nebo chcete zařadit víc luštěnin či bílkovin do svého jídelníčku, tento snadný chléb z červené čočky si zamilujete. Je opravdu velmi jednoduchý na přípravu a obložit si ho můžete jak naslano, tak i nasladko.

Postup

01.

Červenou čočku namočte do studené vody alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc (při pokojové teplotě).

02.

Namočenou propláchnutou červenou čočku dejte do mixéru a přidejte vejce, tvaroh, sůl a sodu. Vše rozmixujte do hladké konzistence.

03.

Rozmixovanou směs nalijte do formy (15 × 20 cm) vyložené pečicím papírem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 30 minut.

04.

Po upečení nechte dobře vychladnout a poté nakrájejte na 4 stejné kousky, které můžete dále rozříznout a obložit dle své chuti a fantazie.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie614,08 kJ
Bílkoviny13,48 g
Tuky2,89 g
Sacharidy16,43 g
Sůl0,86 g
SAFA0,91 g
Vláknina4,55 g
Cukry1,4 g

Načítám