Hlavní obsah

Recepty s pečivem: Chlebové karbanátky!

Foto: Greta Blumajerová

Karbanátky z chleba? Proč ne!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že lze karbanátky připravit jen z mletého masa? Omyl! Pokud vám doma zbyl starší chleba a vám je líto ho vyhazovat, najde skvělé uplatnění právě v našem dnešním receptu. Stačí přidat slaninu, kukuřici a třeba papriku, a vynikající večeře je na světě. Je tu další díl úterního seriálu Recepty s pečivem!

Článek

Ztvrdlý chleba nemusí nutně putovat do koše. Můžete ho proměnit v křupavou chlebovou krustu na maso nebo křupavé karbanátky. Jak na ně? Čtěte!

Na 4 porce potřebujete: půl ztvrdlého krajíce chleba, 150 g anglické slaniny, 1 větší cibuli, 1 vejce, 1 litr vývaru (zeleninový nebo kuřecí), 3 stroužky česneku, 1 červenou papriku, 2 lžíce sterilované kukuřice, sůl, pepř, majoránku, strouhanku na obalení

Chleba nakrájejte na kostičky, zalijte ho vývarem a nechte nasáknout. Poté rozmočenou střídu rozložte v cedníku a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Základ karbanátků vložte do mísy, přidejte kostičky slaniny, nadrobno nakrájenou cibuli a vejce.

Směs promíchejte, dochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přimíchejte malé kousky nakrájené papriky a scezenou kukuřici. Vytvořte těsto, které drží při sobě – pokud by bylo příliš tekuté, zahustěte ho strouhankou.

Rukama z těsta tvořte ploché karbanátky, které z obou stran obalte ve strouhance. Pak je jeden po druhém vkládejte do pánve s rozpáleným olejem. Smažte po obou stranách dozlatova, podávejte s opečenými bramborami nebo salátem.

Pozor, ať vám neuniknou i další skvělé recepty z našeho seriálu – třeba vajíčková pomazánka s avokádem nebo vynikající směs na topinky. A co vás čeká příště? Tip na snadný letní sendvič. Tak určitě přijďte!

Reklama

Načítám