Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Sekaná patří ke klasikám, ale už jste ji zkusili smotat jako roládu? Pokud ne, vyzkoušejte náš tip na skvělou variaci!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 2 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
  • 70 g listového špenátu
  • 6 ks nakládaných kukuřiček
  • 1/2 ks červené papriky
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na jemno, smíchejte s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou, majoránkou, prolisovaným česnekem a vejci.

02.

Na pracovní plochu si připravte asi 70centimetrový kus potravinové fólie. Na ten rovnoměrně rozprostřete maso na sekanou do tvaru velkého obdélníku (asi 50 x 30 centimetrů). Maso pomažte francouzskou hořčicí, poklaďte na ně omytý špenát, kukuřičky a na nudličky a nakrájenou papriku.

03.

Zabalte jako rolku pomocí fólie a hotovou rolku dejte do pekáčku. Podlijte vodou a dejte do předehřáté trouby na 220 stupňů na cca 60 minut.

Související témata:

Načítám