Hlavní obsah
Foto: TinasDreamworld, Shutterstock.com

Foto: TinasDreamworld, Shutterstock.com

Lámete si hlavu co s bohatou úrodou broskví? A nebo jste na ně jen dostali chuť a chybí vám inspirace. Poradíme vám. Vyzkoušejte glazované broskve s malinovou omáčku a zmrzlinou, pochutnáte si.

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Broskve
  • 4 ks broskví
  • 300 ml růžového vína
  • 200 ml vody
  • 1 ks citronu
  • 1 ks pomeranče
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 1 ks skořice
  • 200 g třtinového cukru
Omáčka
  • 100 g malin
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce cukru
K podávání
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
Článek

Postup

01.

Do kastrolku nalijte růžové víno a vodu, přidejte na 1/4 nakrájený citron a pomeranč, vanilku, cukr a skořici a pomalu přiveďte k varu. Pak plotnu stáhněte a nechte jen pomalu probublávat.

02.

Broskve omyjte, na opačné straně, než je (teď už odstraněná) stopka je nařízněte do malého křížku a vložte do nálevu v kastrolku. Tam je vařte asi 5–6 minut podle zralosti, dokud jejich slupka nezačne krabatět. Pak broskve vyjměte, oloupejte, rozpulte a pusťte se do omáčky.

03.

Do malého kastrolku dejte asi 2 menší naběračky vinného nálevu, ve kterém se broskve vařily, přidejte rozmačkané maliny a podle chuti přidejte ještě krapet cukru a citronové šťávy. Vše vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje na polohustý sirup. Podle intenzity, kterou od omáčky chcete, můžete přidat ještě trochu nálevu a opět ho nechat zredukovat.

04.

Pak omáčku propasírujte přes síto, abyste se zbavili semínek z malin. Glazované broskve naservírujte na talíř, polijte omáčkou a podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Související témata:

Načítám