Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Nemusíte se trápit výrobou domácího karamelu... Usnadněte si život a jablka v karamelu připravte tímto jednodušším, ale neméně efektním způsobem. Jablka v karamelu poslouží jako netradiční dětská halloweenská pochoutka. A jestli budou děti upatlané? Ano!

10 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
  • 4 ks jablek
  • 400 g mléčných karamelových bonbonů
    7
  • 50 ml 30% smetany ke šlehání
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Jablka v karamelu můžete obalit v sekaných oříšcích, cukrovém zdobení nebo v čokoládové rýži. Nemáte po ruce karamelky? Zkuste recept na jablka v karamelu z cukru.

Postup

01.

Drobná jablka důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Z každého odstraňte stopku a zapíchněte místo ní do dužiny lízátkové dřívko či špejli.

02.

Měkké mléčné karamely rozbalte a vložte do malého hrnce na sporák. Přilijte smetanu a zvolna zahřívejte. Za stálého míchání ruční metlou karamely rozpusťte: vznikne hustá omáčka. Nechte ji mírně zchladnout a zhoustnout.

03.

Jablka na dřívku celá obalte v karamelové hmotě, nechte asi 5 minut ztuhnout a pak přidejte i druhou vrstvu.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie1 929,75 kJ
Bílkoviny10,7 g
Tuky10,11 g
Sacharidy79,39 g
Sůl0,31 g
SAFA6,08 g
Vláknina2,47 g
Cukry64,49 g

Načítám