Hlavní obsah

Jablka v karamelu

Hodnocení:
(0)
Foto: margouillat photo, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Milujete jablka a karamel? Spojte tyto dvě věci dohromady a pochutnejte si klasické adventní dobrotě i vy.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 červená jablka
  • 350 g cukru krupice
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 200 ml vody
Článek

Krok 1: Do středu jablek zapíchněte špejle nebo tyčky tak, aby se na nich pak jablko dalo pohodlně držet a jíst. Cukry s vodou svařte na sirup, trvá to asi deset minut. Jablka v karamelovém sirupu omočte, položte na plech vyložený pečicím papírem a karamel nechte ztuhnout. Podle toho, co máte doma, můžete ještě mokrá jablka posypat plátkovými mandlemi, hrubě nasekanými ořechy nebo různými cukrovými posypkami.

Už rozpalujete pánev na sirup?

ynezorPumanzeSaNyknalC