Hlavní obsah
Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Foto: margouillat photo, Shutterstock.com

Milujete jablka a karamel? Spojte tyto dvě věci dohromady a pochutnejte si klasické adventní dobrotě i vy.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks červeného jablka
  • 350 g cukru krupice
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 200 ml vody
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Do středu jablek zapíchněte špejle nebo tyčky tak, aby se na nich pak jablko dalo pohodlně držet a jíst. Cukry s vodou svařte na sirup, trvá to asi deset minut. Jablka v karamelovém sirupu omočte, položte na plech vyložený pečicím papírem a karamel nechte ztuhnout. Podle toho, co máte doma, můžete ještě mokrá jablka posypat plátkovými mandlemi, hrubě nasekanými ořechy nebo různými cukrovými posypkami.

Už rozpalujete pánev na sirup?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 959,75 kJ
Bílkoviny0,72 g
Tuky0,72 g
Sacharidy110,76 g
Sůl0,02 g
SAFA0,11 g
Vláknina4,14 g
Cukry108,86 g
Související témata:

Načítám