Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Že se nenecháte opít rohlíkem? Zkuste to s našimi lehce opilými dezerty! Pěna s vaječným likérem nemá chybu.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 4 plátky želatiny
  • 2 ks žloutků
  • 100 g cukru moučka
  • 100 ml vaječného likéru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička kakaa
  • 5 lžic vody
Článek

Postup

01.

Želatinu nechte 10 minut nabobtnat v 5 lžících vody.

02.

Mezitím utřete žloutky s cukrem a vaječným likérem a smetanu ušlehejte do tuha. Na mírném ohni rozpusťte želatinu (nesmí se vařit!) a vmíchejte ji ke žloutkům. Opatrně do hmoty zašlehejte i šlehačku a nechte v lednici minimálně 2 hodiny zatuhnout.

03.

Lžící pak vykrajujte nočky, které upravte na talířku a posypejte kakaem. Tekutou směs můžete i rozdělit na jednotlivé porce a podávat rovnou ve skleničkách.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 139,16 kJ
Bílkoviny3,43 g
Tuky16,07 g
Sacharidy27,98 g
Sůl0,05 g
SAFA10,04 g
Vláknina0,13 g
Cukry23,2 g
Související témata:

Načítám