Hlavní obsah
Foto: zakysana-smetana.cz

Foto: zakysana-smetana.cz

Kombinace zakysané smetany, čokolády a ovoce je prostě úžasná. Vyzkoušejte skvělý dezert!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 tabulky hořké čokolády
    7
  • 100 g zakysané smetany
    7
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 500 g čerstvého ovoce
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čokoládu rozlámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná, přimíchejte do ní zakysanou smetanu a podle chuti také cukr.

02.

Ovoce pokrájené na kousky nachystejte strávníkům do misek a přiložte špejli či vidličku. Každý si ten svůj kousek namočí jistě s chutí!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 660 kJ
Bílkoviny5,3 g
Tuky22,05 g
Sacharidy42,51 g
Sůl0,04 g
SAFA11,49 g
Vláknina8,05 g
Cukry37,23 g
Související témata:

Načítám