Článek
Francouzské jablečné palačinky zvládnete připravit rychle a poměrně snadno - a to i ve chvíli, kdy dorazí nečekaná návštěva. Na přípravu se vyplatí vybrat si kyselejší jablka a při přípravě omáčky můžete klasický cukr zaměnit za ten třtinový. Pokud je chcete nabídnout dětem, vynechejte rum i calvados.
Postup
01.
Připravte těsto: Rozehřejte máslo a nechejte ho vychladnout. V míse smíchejte mouku, vejce, mléko, sůl, vanilkový cukr a rum. Přidejte rozpuštěné máslo a prošlehejte do hladka. Palačinkové těsto nechejte asi 20 minut odpočinout.
02.
Připravte jablečnou náplň: Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a poduste na másle s cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Až jablka změknou, přidejte calvados. Pokud chystáte palačinky pro děti, místo alkoholu dejte třeba rozinky.
03.
Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej na smažení a usmažte tenké palačinky. Naneste na ně náplň a můžete je přehnout na půl a pak na čtvrtiny a klidně servírovat na pánvi, na které jste připravovali jablka. Zbytkem náplně ozdobte dezert před servírováním.



