Hlavní obsah

V českých restauracích ani na domácích stolech nudlový nákyp nemá velkou tradici. Možná právě proto je čas na změnu!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 300 g širokých nudlí
  • 70 g másla
  • 1 balení měkkého tvarohu
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 hrst rozinek
  • 2 dl mléka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíce strouhanky
Článek

Postup

01.

Široké nudle uvařte v osolené vodě podle návodu a promastěte je máslem.

02.

Vymažte pekáč a vysypte ho strouhankou. Vaničku měkkého tvarohu rozmělněte v misce s jedním vejcem, moučkovým cukrem a hrstí rozinek. Na dno pekáče rozložte polovinu nudlí, rozetřete tvaroh, překryjte zbylými nudlemi a poklaďte kousky másla.

03.

Nechte v troubě zapéci (20 minut), přelijte směsí mlékem, ve kterém jste rozkvedlaly tři vejce a dopečte dozlatova. Na talířcích porce ještě posypte moučkovým nebo vanilkovým cukrem.

Související témata:

Načítám