Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nechce se vám nic tvořit? Na tento dezert si vystačíte jenom s pěti ingrediencemi! Takže žádné výmluvy a vzhůru do pečení!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks jablek
  • 4 lžičky másla
  • 4 lžičky brusinkové marmelády
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 lžičky skořice
Článek

Postup

01.

Jablka omyjte a seřízněte z nich horní část na „pokličku“. Vykrojte jádřince, do každého jablka dejte kousíček másla a lžičku marmelády, přiklopte je pokličkami a posypte skořicí. Navrch rozdělte zbylé máslo a pečte při 200 stupních asi půl hodiny nebo až jablka změknou. Během pečení jablíčka občas přelejte šťávou.

Tip

Cukr vyměňte za med a přidejte vlašské oříšky nebo rozinky v rumu. Dětem dejte místo natrpklých brusinek raději rybízovou nebo malinovou marmeládu a přidejte i kopeček zmrzliny nebo ušlehané smetany.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie789,31 kJ
Bílkoviny0,66 g
Tuky4,54 g
Sacharidy33,76 g
Sůl0,02 g
SAFA2,05 g
Vláknina3,78 g
Cukry31,46 g
Související témata:

Načítám