Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Myslete na své zdraví a upečte si špaldovou mrkvovo-jablečnou bábovku.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g mrkve
  • 150 g jablek
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 120 ml oleje
  • 2 ks vejce
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrst rozinek
Článek

Postup

01.

Rozinky namočte do horké vody, do které jste přidali trochu rumu nebo citronové šťávy.

02.

Nastrouhejte mrkev a jablka.

03.

V míse ušlehejte vejce s cukrem, k tomuto základu přidejte olej, mouku s kypřicím prášek a vanilkový cukr. Vsypte nastrouhanou mrkev, jablka a namočené rozinky včetně tekutiny, ve které se máčely. Promíchejte. Pokud je směs příliš tuhá (záleží na šťavnatosti jablek a velikosti vajec), zřeďte trochou studené vody. Pak už jen těsto vlijte do bábovkové formy a pečte na 170 stupňů po dobu 50 minut.

Související témata:

Načítám