Hlavní obsah

Toužíte levně pohostit velkou rodinu? V tom vám pomohou jablíčka a černý chléb. Díky této kombinaci vykouzlíte výborný nákyp.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zapékací mísu
  • 1 kg jablek
  • 80 g cukru
  • 1 hrudka másla
    7
  • 300 g černého chleba
    1
  • 50 g mléčné čokolády
    6
    7
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očistěte a pokrájejte jablka, podlijte malým množstvím vody a pomalinku duste na kaši spolu s cukrem. Zatím na másle osmažte jemně nastrouhaný černý chleba.

02.

Do mísy rovnejte vrstvu chleba, jablečné kaše a případně prosypte strouhanou čokoládou. Nechte prochladit, zdobte šlehačkou a sypanou čokoládou.

Tip

Na stejně připravenou hustou jablečnou kaši můžete ve vymazané formě rozestřít vrstvu z umletých mandlí smíchaných se žloutky, moučkovým cukrem a sněhem z bílků – poté zapečte, podávejte teplé.

Související témata:

Načítám