Článek
Většinou o víkendu je čas na trochu opulentnější snídaně než jen jogurt s cereáliemi nebo pečivo „s něčím“. Jestli chcete rodinu překvapit a současně se až tak nenadřít, vyzkoušejte tohle burrito. Jako snídaně se hodí i proto, že obsahuje krásně vláčná míchaná vajíčka.
Postup
01.
V misce smíchejte majonézu s hořčicí, citronovou šťávou a nasekanými bylinkami. Lehce osolte a opepřete. Dejte vychladit.
02.
Avokádo nakrájejte na plátky a rajčata na menší kousky. Připravte si plátkový sýr. Vejce rozšlehejte, osolte a lehce opepřete. V pánvi rozpusťte máslo, vylijte na něj vejce a pomalu míchejte. Z plamene je sejměte o chvíli dřív, než se vám bude zdát, že jsou hotová – ať míchaná vajíčka zůstanou krásně vláčná.
03.
Tortillu potřete uprostřed asi lžící bylinkové majonézy. Navrstvěte na ni polovinu vláčných míchaných vajec, rozprostřete pár plátků avokáda a rajčat. Přikryjte plátky čedaru a opatrně zaviňte. To samé zopakujte se zbytkem surovin. Snažte se tortillu příliš nepřeplnit a náplň směřovat zhruba na prostředek – více ke spodní části, od které pak zavinujete tortillu směrem od sebe nahoru.
04.
Rozehřejte pánev na středním plameni s trochou másla a vložte burrita spojem dolů. Opékejte dozlatova a dokřupava asi necelou minutu z každé strany. Můžete podávat se zbývající majonézou.