Článek
V Turecku se na toto jídlo tradičně používá paprika s názvem aleppo, kterou pořídíte ve specializovaných prodejnách s kořením, ale dobře funguje i sladká paprika. Čerstvý kopr můžete pro ozvláštnění chuti nahradit mátou.
Postup
01.
Nejprve si připravte pikantní máslo. Máslo rozpusťte v malém rendlíku a zvolna a krátce ho svařte s paprikou, chilli a římským kmínem. Směs pak můžete přecedit přes sítko.
02.
Do řeckého jogurtu zamíchejte nasekaný česnek a osolte ho.
03.
Na části ochuceného másla připravte z vajec na pánvi volská oka. Osolte je a opepřete.
04.
Krajíčky bílého chleba opečte v toustovači. Pak na ně naložte ochucený bílý jogurt, na něj položte volská oka, vrch pokapejte zbylým máslem a posypejte čerstvým koprem.