Hlavní obsah
3,4
(46)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Snídaňová, obědová či večerní tortilla? Jak je libo... Protože tento recept, který se stal hitem sociálních sítí, vydá za plnohodnotný chod. Základem je tortilla s vaječnou omeletou, kterou naplníte dle své chuti. Já jsem zvolila slaninu, čedar, avokádo a rajčátka.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks pšeničných tortill
  • 2 ks vejce
  • 30 g slaniny
  • 1/2 ks avokáda
  • 1 hrst čedaru
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Na pánev, do které se vejde tortilla, dejte smažit plátky slaniny a zatím rozšlehejte vejce se špetkou soli. 

02.

Když je slanina orestovaná, zalijte ji rozšlehanými vejci a ihned je zasypejte strouhaným čedarem. Na omeletu položte tortillu a přimáčkněte ji, aby se přilepila k natavenému sýru. 

Tip: Z tortilly se dá udělat na pánvi i rychlá quesadilla s tuňákem.

03.

Pomocí talíře tortillu s omeletou na pánvi překlopte, aby se pekla plackou dolů a vejci se slaninou navrch. Vršek poklaďte plátky avokáda a lehce je osolte a opepřete. 

Video: Jak na vaječnou omeletu, aby byla nadýchaná, a ne syrová?

04.

Když je tortilla opečená, přendejte ji na talíř, přidejte nakrájená rajčata a nasekanou čerstvou pažitku a zabalte, jak vidíte na obrázku. 

Foto: Svatava Vašková

Jednoduché, výživné a osvěžující jídlo, které je hotové za chvilku a navíc pěkně vypadáFoto: Svatava Vašková

Reklama

Načítám