Krásně nadýchaná a dokonale krémová. Provoní celé ráno, a navíc perfektně zasytí. Míchaná vajíčka jsou sice kuchařská klasika, ale také past na nepozorné: mohou být tak vysušená, že připomínají starou houbičku na nádobí, nebo naopak tak řídká, že si je spletete s omáčkou. Jak je připravit tak, aby byla jednoduše perfektní?
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter.
Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete.
Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech.
Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek
Míchaná vajíčka jsou základ, který se dá vyšperkovat snad na sto způsobů. Můžete do nich přidat sýr, bylinky, zeleninu, kousky šunky nebo klobásy.... Prostě skoro cokoliv, na co zrovna máte chuť.
Vajíčka vyklepněte do misky a vidličkou je důkladně rozšlehejte. Přidejte smetanunebo mléko, osolte a opepřete.
02.
Na mírném ohni rozpalte pánev a rozpusťte v ní máslo (nikdy nepoužívejte olej, jinak přijdete o krásnou máslovou vůni). Pozor, máslo by nemělo hnědnout: míchaná vajíčka potřebují péči.
03.
Rozšlehaná vejce nalijte na pánev a vařečkou na dně opisujte široké osmičky. Jakmile jsou vejce z poloviny hotová, stáhněte pánev z plotny a nechte je dojít. Zůstanou krásně krémová. Servírujte ihned – míchaná vajíčka nečekají!