Článek
Máte rádi zobání k televizi nebo se chystáte vymyslet něco místo tyčinek na stůl při oslavě? Už dál nehledejte, právě jste našli to pravé! Výroba je jednoduchá, pozor si dejte na jedinou věc: abyste nedali moc oleje, protože pak chipsy nebudou křupat. Také hlídejte, abyste je nenechali příliš dlouho v troubě, jakmile totiž sýr moc ztmavne, zhořkne.
Postup
01.
Oloupané cibule nakrájejte na tenká kolečka, buď na to použijte mandolínu, nebo velký ostrý nůž. Plech vyložte pečicím papírem a na něj na hrubém struhadle nastrouhejte parmazán.
02.
Na nastrouhaný sýr naskládejte kolečka cibule vedle sebe tak, aby se nepřekrývala. Rovnoměrně je poprašte kořením, které je uvedené v ingrediencích. Nakonec vše jen lehounce pokapejte olivovým olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečte, dokud nezačne parmazán zlátnout.

Kořením šetřit nemusíte a dejte pozor, aby se cibule moc nepřekrývalaFoto: Svatava Vašková
03.
Zatímco se cibule peče, udělejte dip: smíchejte uvedené ingredience a můžete ho zatím uložit do chladničky.
04.
Když je povrch cibule zlatavý, vypněte troubu, napůl ji otevřete a nechte plech chladnout uvnitř. Když upečená placka zcela vychladne, je křupavá a snadno ji nalámete na kousky. Hotové cibulové chipsy servírujte s dipem.