Hlavní obsah
3,6
(18)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Krekry, jaké jste ještě neochutnali? Připravte si je sami doma. Třeba z cibule, s jemným mrkvovým dipem!

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml chia semínek
  • 100 ml slunečnicových semínek
  • 100 ml dýňových semen
  • 100 ml sezamových semínek
  • 250 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka mletého chilli
  • 2 ks mrkve
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Všechna semínka smíchejte s vodou, lžičkou soli, špetkou chilli, malou nastrouhanou cibulí, dvěma stroužky prolisovaného česneku a nechte půl hodiny nasáknout.

02.

Odstátou směs rozetřete v asi 4mm vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, nožem rozkrájejte na obdélníčky a pečte při 160 stupních Celsia půl hodiny, nebo dokud není prostředek pevný a suchý.

03.

Druhou, větší cibuli nakrájejte nadrobno a smažte na 4 lžících oleje. Po chvíli přihoďte oloupanou a na malé kousky nakrájenou mrkev a dále restujte. Přihoďte nasekaný poslední stroužek česneku, nechte rozvonět, pořádně osolte a zalejte 3 lžícemi vody.

04.

Jak na dip? Pod pokličkou nechte mrkev změknout, poté přemístěte i s olejem do misky a ručním mixérem rozmixujte na hladký dip. Podle chuti dosolte, opepřete a ochuťte citronovou šťávou.

Přemýšlíte, co dalšího by se dalo doma u televize uzobávat? Připravte si pomazánku z uzeného lososa, namažte si ji na slané krekry a máte báječné jednohubky.

Reklama

Načítám