Hlavní obsah

Cibulové smaženky

Hodnocení:
(254)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Cibulové placky jsou všestranné: využijete je jako chuťovku na party, přílohu ke grilovanému masu, svačinu do krabičky nebo klidně jako večeři. Chuť jim dodá nejen cibule, ale hlavně koření a strouhaný parmazán.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 500 g cibule
  • 1 mrkev
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli (500 g odpovídá asi třem větším kouskům) oloupejte a nakrájejte nahrubo klidně stačí čtvrtkolečka. Na hrubém struhadle nastrouhejte jednu menší mrkev.

Krok 2: Smíchejte cibuli s mrkví a přidejte koření: utřený česnek, sladkou papriku, sůl a pepř. Můžete přidat i trochu drceného kmínu, smaženkám prospěje i hrst nasekané plocholisté petržele, nať z jedné jarní cibulky nebo máte-li rádi – taky trochu římského kmínu.

Krok 3: Vše smíchejte s vejci a hladkou moukou. Nebojte se, těsto nedrží zrovna dobře pohromadě, během smažení se ale hezky spojí.

Krok 4: V pánvi rozehřejte olej, do nej vkládejte lžící hromádky těsta, které rozplácněte na placku. Smažte asi 2 minuty dozlatova, pak otočte a osmažte i z druhé strany. 

Krok 5: Podávejte s majonézou, s dipem se zakysané smetany, tzatziki nebo jakýmkoliv jiným, který máte rádi.

Máte rádi placky všeho druhu? Zkuste japonské zelné nebo třeba květákové placičky bez mouky. Nepopsatelně skvělé jsou i tyhle řepové karbanátky nebo smažené mrkvové placičky se sýrem feta.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek