Hlavní obsah
Foto: AS Food studio, Shutterstock.com

Foto: AS Food studio, Shutterstock.com

Určitě jen málokdo letos u vody odolal lákavé smažené dobrotě jménem langoš. Víte ale, jak si ty nejlepší langoše připravit doma? V redakci jsme otestovali klasickou verzi s vejci!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 450 g hladké mouky
    1
  • 30 g droždí
  • 1 špetka cukru
  • 1 špetka soli
  • 200 ml mléka
    7
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V troše vlažného mléka s cukrem nechte vzejít kvásek z droždí. Přidejte ho k mouce, vejci, soli a vytvořte hladké těsto, které nechte vykynout. Je trošku lepivější, ale s přidáním trochy mouky ho vyladíte do ideální konzistence.

02.

Poté z něj tvořte langoše, smažte a podávejte s tím, co máte rádi.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 108,88 kJ
Bílkoviny16,53 g
Tuky10,24 g
Sacharidy84,35 g
Sůl0,35 g
SAFA1,98 g
Vláknina3,83 g
Cukry3,84 g
Související témata:

Načítám