Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ano, slyšíte dobře, z květáku je možné připravit těsto na pizzu bez mouky! Jak přesně? Poradíme vám!

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pizzu
  • 1 ks květáku
  • 1/4 hrnku parmazánu
  • 1/4 hrnku mozzarelly
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce rajčatové omáčky
  • 50 g mozzarelly
  • 1 hrst černých oliv
  • 1/4 balení listového špenátu
Článek

Postup

01.

Očištěný květák rozmixujte najemno, až bude svým vzhledem připomínat sníh. V uzavírací nádobě vhodné do mikrovlnky ho v ní 4 minuty povařte, vysypte na čistou utěrku, a když trochu zchladne, zabalte ho do ní jako do uzlíčku a vymačkejte co nejvíce tekutiny. To zaručí, že se pizza nebude drolit.

02.

Květák smíchejte s vajíčkem, solí, prolisovaným česnekem, sýrem a kořením a na naolejovaný pečicí papír upěchujte vrstvu silnou necelý centimetr. Pečte asi 10 minut na 220 stupňů dozlatova, ale myslete na to, že se krusta do trouby ještě vrátí s náplní.

03.

Potřete oblíbenou omáčkou, posypte sýrem a dalšími ingrediencemi a dejte ještě na chvíli zapéct, až se sýr rozpustí. Jestli dáváte čerstvý špenát, přidejte ho na pizzu až po upečení, aby příliš nezavadl.

Související témata:

Načítám