Článek
Postup
01.
Očištěný květák rozmixujte najemno, až bude svým vzhledem připomínat sníh. V uzavírací nádobě vhodné do mikrovlnky ho v ní 4 minuty povařte, vysypte na čistou utěrku, a když trochu zchladne, zabalte ho do ní jako do uzlíčku a vymačkejte co nejvíce tekutiny. To zaručí, že se pizza nebude drolit.
02.
Květák smíchejte s vajíčkem, solí, prolisovaným česnekem, sýrem a kořením a na naolejovaný pečicí papír upěchujte vrstvu silnou necelý centimetr. Pečte asi 10 minut na 220 stupňů dozlatova, ale myslete na to, že se krusta do trouby ještě vrátí s náplní.
03.
Potřete oblíbenou omáčkou, posypte sýrem a dalšími ingrediencemi a dejte ještě na chvíli zapéct, až se sýr rozpustí. Jestli dáváte čerstvý špenát, přidejte ho na pizzu až po upečení, aby příliš nezavadl.