Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Cibule patří k základním surovinám nejen české kuchyně. Využijte její nejlepší sezony, která je právě na podzim, a užijte si její chuť naplno! Pusťte se do přípravy pikantní cibulové pizzy. Budete nadšeni!

20 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pizzu
  • 1 hrst listové petržele
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 ks chilli papričky
  • 50 g tvrdého sýra
    7
  • 5 koleček salámu chorizo
  • 3 lžíce rajčatové passaty
  • 1 ks těsta
    1
    3
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 220 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem nebo koláčovou formu a zlehka vymažte olejem.

02.

Chilli papričku jemně nasekejte, cibuli nakrájejte na kolečka, sýr nastrouhejte nahrubo. Povrch pizzy potřete lžící passatou (můžete použít i rajčatovou omáčku), poklaďte plátky salámu, posypte chilli, přidejte fazole, posypte sýrem a poklaďte kolečky cibule.

03.

Pizzu vložte do trouby, pečte asi 10–12 minut dozlatova a podávejte ještě horkou posypanou nasekanou petrželí.

Související témata:

Načítám