Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tuhle vynikající pomazánku si možná pamatujete nejen z lahůdkářství, ale i z pivnic a hospod. Nejlépe totiž chutná právě k pivu – a to je také součástí receptury. Hotová pomazánka se hodí na čerstvý chleba, ale i na chlebíčky či jednohubky.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 120 g másla
    7
  • 250 g tvarohu
    7
  • 50 ml piva
    1
  • 4 g soli
  • 5 g mleté sladké papriky
  • 3 g mletého kmínu
  • 70 g cibule
  • 30 g nakládaných feferonek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Při přípravě tohoto receptu byl použit tužší tvaroh s hrubší strukturou. Máte rádi hladší a nadýchanější strukturu? Použijte jemný tvaroh v alobalu. Tvaroh ve vaničce není vhodný, pomazánka by byla až příliš řídká.

Postup

01.

Změklé máslo vyšlehejte se solí do krému. K vyšlehanému máslu přidejte tvaroh, pivo, papriku a kmín. Vše zašlehejte. Nakonec zamíchejte najemno nasekanou cibuli a nakládané feferonky (bez semínek).

Energetická hodnota celkem pro 1 misku
Energie4 814,2 kJ
Bílkoviny44,94 g
Tuky100,16 g
Sacharidy20,36 g
Sůl4,95 g
SAFA49,8 g
Vláknina2,81 g
Cukry13,74 g

Načítám