Hlavní obsah

Vajíčková pomazánka z tvarohu a sušených rajčat

Hodnocení:
(122)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
9 minut
Náročnost
nízká

Kdo by nemiloval vajíčkovou pomazánku. A co teprve, když ji dochutíte sušenými rajčaty, trochou česneku a bazalkou! Že to zní nezvykle? Může být, ale až ochutnáte, pochopíte. Tahle variace na tvarohovou pomazánku je hotová cobydup a hodí se jako zdravá večeře i snídaně (tam ovšem raději vynechejte česnek).

Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku (česnek k snídani vynechte)
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 8 sušených rajčat v oleji
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Vejce vložte do vroucí vody, 9 minut povařte, zchlaďte, oloupejte a nasekejte nadrobno. Jak správně uvařit vejce?

Krok 2: Rajčata a bazalku pokrájejte na malé kousky, přidejte tvaroh, vajíčka, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, majonézu a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Foto: Jakub Jurdič

Pomazánka je skvělá i na domácí chlebíčky a jednohubky

Tip: Příště přidejte i kapary nebo hrst strouhaného parmezánu.

Věděli jste, že sušená rajčata snadno připravíte i doma? Podívejte se i na další dvě výborné, jednoduché a zdravé tvarohové pomazánky: tuňákovou a mrkvovou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek