Hlavní obsah
3,1
(131)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kdo by nemiloval vajíčkovou pomazánku. A co teprve, když ji dochutíte sušenými rajčaty, trochou česneku a bazalkou! Že to zní nezvykle? Může být, ale až ochutnáte, pochopíte. Tahle variace na tvarohovou pomazánku je hotová cobydup a hodí se jako zdravá večeře i snídaně.

5 min.
Příprava
9 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Pomazánka (česnek k snídani vynechte)
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 8 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks vejce
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička soli a pepře
Článek

Postup

01.

Vejce vložte do vroucí vody, 9 minut povařte, zchlaďte, oloupejte a nasekejte nadrobno. Jak správně uvařit vejce?

02.

Rajčata a bazalku pokrájejte na malé kousky, přidejte tvaroh, vajíčka, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, majonézu a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Foto: Jakub Jurdič

Pomazánka je skvělá i na domácí chlebíčky a jednohubkyFoto: Jakub Jurdič

Tip

Přidat můžete i kapary nebo hrst strouhaného parmezánu.

Věděli jste, že sušená rajčata snadno připravíte i doma? Podívejte se i na další dvě výborné, jednoduché a zdravé tvarohové pomazánky: tuňákovou a mrkvovou.

Reklama

Načítám