Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Milujete maso? Tak to vás pomazánka z vepřové plece absolutně nadchne!

20 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce tuku
  • 500 g vepřové plece
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Článek

Postup

01.

Na drobně pokrájené cibulce na tuku opečte velmi drobně pokrájenou vepřovou plec. Osolte, ochuťte kmínem, pepřem a sladkou mletou paprikou. Podlijte a asi hodinu pečte.

02.

Maso nechte vychladnout. Poté umelte na masovém strojku a promíchejte spolu s vypečenou šťávou. V případě nutnosti dochuťte. namažte na chléb a podávejte. Skvěle se k tomuto občerstvení hodí kyselé okurky.

Energetická hodnota celkem pro 1 misku
Energie3 767,8 kJ
Bílkoviny96,87 g
Tuky51,43 g
Sacharidy10,79 g
Sůl6,62 g
SAFA23,23 g
Vláknina2,8 g
Cukry5,22 g
Související témata:

Načítám