Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Fazole jsou suroviny, které jsou i přes zimu v obchodech běžně k mání. Tak toho využijte, popadněte pár kousků staršího chleba, a rozjeďte to doma s topinkami! Bude jim rozhodně „slušet“ směs s fazolemi a rajčaty.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks topinek
  • 100 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 špetka chilli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 50 g anglické slaniny
  • 4 plátky vyzrálého čedaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Troubu si zapněte na 180 stupňů. Cibuli nakrájejte najemno a opečte ji spolu s kousky slaniny v pánvi na troše oleje. Když začnou kraje slaniny zlátnout, vhoďte do pánve fazole, cherry rajčátka a vše dochuťte solí, pepřem a chilli.

02.

Na oleji udělejte topinky, kdo má raději zdravější variantu, může je udělat na sucho. Až se směs prohřeje, navršte ji na topinky, které poklaďte sýrem.

03.

Topinky ještě nechte asi 5 minut rozpéct v troubě a můžete podávat, samozřejmě posypané lístky tymiánu!

Související témata:

Načítám