Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Mořské ryby jsou zdravé a neměly by chybět v žádném jídelníčku. Komu nevadí syrové, ten nám za tenhle recept zatleská. Máme pro vás snadný a vynikající předkrm - tataráček z lososovitého pstruha.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Tataráček
  • 600 g lososového pstruha
    4
  • 10 g pistácií
    8
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
Dresing
  • 10 ml hrubozrnné hořčice
    10
  • 10 ml pomerančové šťávy
  • 30 ml olivového oleje
Obsažené alergeny
4
Ryby
8
Skořápkové plody
10
Hořčice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso nasekejte na malé kousky a promíchejte s nasekanými pistáciemi a kůrou z pomeranče a citronu. Dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.

02.

Podávejte s opečeným chlebem a dressingem vyšlehaným z hrubozrnné hořčice, pomerančové šťávy a olivového oleje.

Související témata:

Načítám