Článek
Postup
01.
Cibulku nakrájejte nadrobno a nechte ji na troše olivového oleje zesklovatět. Přidejte najemno nakrájenou slaninu, rozdrobené ančovičky (množství si určete sami podle chuti, ale pozor, jsou slané!), na kousíčky nakrájená sušená rajčata a prolisovaný česnek. Nakonec přidejte najemno nastrouhanou mrkev, maso a malý rajčatový protlak. Vše trochu orestujte.
02.
Ať už jste se rozhodli pro čerstvá nebo konzervovaná rajčata, postup bude podobný. Čerstvá rajčata, spařte, oloupejte a pokrájejte na kousky. Jakmile maso v pánvi pustí šťávu, přidejte rajčata (čerstvá nebo ta konzervovaná). Zmírněte oheň a duste ještě zhruba 30 minut.
03.
Směs dle chuti osolte a opepřete. Těsně před koncem přípravy přidejte nasekanou čerstvou bazalku a parmezán.