Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Stará, dobrá klasika. Špagety à la bolognese se nikdy nepřejí. Tak se do nich pojďme pustit.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g špaget
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 50 dkg slaniny
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 ks mrkve
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 10 ks rajčat
  • 50 g sušených rajčat
  • 30 g ančoviček
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Cibulku nakrájejte nadrobno a nechte ji na troše olivového oleje zesklovatět. Přidejte najemno nakrájenou slaninu, rozdrobené ančovičky (množství si určete sami podle chuti, ale pozor, jsou slané!), na kousíčky nakrájená sušená rajčata a prolisovaný česnek. Nakonec přidejte najemno nastrouhanou mrkev, maso a malý rajčatový protlak. Vše trochu orestujte.

02.

Ať už jste se rozhodli pro čerstvá nebo konzervovaná rajčata, postup bude podobný. Čerstvá rajčata, spařte, oloupejte a pokrájejte na kousky. Jakmile maso v pánvi pustí šťávu, přidejte rajčata (čerstvá nebo ta konzervovaná). Zmírněte oheň a duste ještě zhruba 30 minut.

03.

Směs dle chuti osolte a opepřete. Těsně před koncem přípravy přidejte nasekanou čerstvou bazalku a parmezán.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie6 155,26 kJ
Bílkoviny67,51 g
Tuky77,49 g
Sacharidy124,31 g
Sůl10,13 g
SAFA31,75 g
Vláknina16,46 g
Cukry43,18 g
Související témata:

Načítám