Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Špagety se stále těší velké oblibě. Jaké jiné těstoviny jsou totiž pro Itálii tak typické! Takže nachystejte si vidličku a lžíci a pusťte se do špaget podle našeho receptu!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g špaget
  • 100 g pancetty
  • 2 ks vejce
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Do osolené vody dejte vařit těstoviny. Pancettu nebo slaninu nakrájejte na malé kousky a vypražte je na pánvi, mezitím v misce rozšlehejte vajíčka s parmezánem.

02.

Když jsou těstoviny al dente, tedy na skus, slijte z nich vodu a hned do nich nalijte vajíčka s parmezánem a důkladně promíchejte. Vajíčko zatuhne na těstovinách jejich horkem. Pokud se tak nestane nebo nemáte rádi polosyrová vejce, zapněte pod hrncem ještě na chvíli sporák a za neustálého míchání nechte vejce víc ztuhnout.

03.

Těstoviny naservírujte na talíř a navrch nasypte vypraženou slaninu. Můžete přidat i nasekanou bazalku. Dobrou chuť.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 761 kJ
Bílkoviny35,55 g
Tuky24,35 g
Sacharidy73 g
Sůl2,68 g
SAFA11,25 g
Vláknina3,5 g
Cukry3,65 g
Související témata:

Načítám