Hlavní obsah
Foto: Eva Daren, Shutterstock.com

Co s řepou? Zkuste karbanátky!Foto: Eva Daren, Shutterstock.com

Řepu a zelí sice dostanete po celý rok, ale byla by škoda nevyužít raných variant, které jsou nejšťavnatější a nejkřupavější. Což takhle dát si karbanátky?

35 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky
  • 500 g červené řepy
  • 100 g ovesných vloček
  • 4 stroužky česneku
  • 3 ks vejce
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst kořenové petržele
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 3 lžíce řepkového oleje
Příloha
  • 400 g mladého zelí
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Řepu oloupejte a nastrouhejte najemno. Smíchejte s vločkami, prolisovaným česnekem, vejci, tymiánem, solí, čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželí.

02.

Na velké pánvi nasucho opražte slunečnici a také ji vmíchejte do karbanátkové směsi. Nechte alespoň 15 minut odstát, aby se vločky nasákly. Poté na stejné pánvi smažte na oleji z obou stran asi 12 malých karbanátků, které nechte na papírové utěrce odkapat od přebytečného oleje.

03.

Ze zelí odstraňte tuhé košťály, nakrájejte na menší části a asi minutu je povařte v hodně osolené vroucí vodě. Jakmile zelí trochu změkne, ihned ho v cedníku propláchněte ledovou vodou. To zaručí, že se mu vrátí krásně zelená barva. Okapané zelí můžete ještě zprudka orestovat na troše oleje a poté dochutit čerstvě mletým pepřem a solí.

Související témata:

Načítám