Článek
Postup
01.
Řepu oloupejte a nastrouhejte najemno. Smíchejte s vločkami, prolisovaným česnekem, vejci, tymiánem, solí, čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželí.
02.
Na velké pánvi nasucho opražte slunečnici a také ji vmíchejte do karbanátkové směsi. Nechte alespoň 15 minut odstát, aby se vločky nasákly. Poté na stejné pánvi smažte na oleji z obou stran asi 12 malých karbanátků, které nechte na papírové utěrce odkapat od přebytečného oleje.
03.
Ze zelí odstraňte tuhé košťály, nakrájejte na menší části a asi minutu je povařte v hodně osolené vroucí vodě. Jakmile zelí trochu změkne, ihned ho v cedníku propláchněte ledovou vodou. To zaručí, že se mu vrátí krásně zelená barva. Okapané zelí můžete ještě zprudka orestovat na troše oleje a poté dochutit čerstvě mletým pepřem a solí.