Hlavní obsah
Foto: gkrphoto, Shutterstock.com

Foto: gkrphoto, Shutterstock.com

Cibule může skvěle posloužit i jako hlavní chod. Nevěříte? Zapečená s mletým masem chutná výborně!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce mléka
    7
  • 1/2 ks housky
    1
  • 150 g mletého masa
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka koření na mleté maso
  • 50 g sýra
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibule oloupejte (podle množství strávníků) a krátce povařte – jen aby změkly.

02.

Okapané je seřízněte a lžičkou opatrně vydlabejte. Dužinu jemně nasekejte. V misce s mlékem nechte změknout pokrájenou housku, hmotu vymačkejte a promíchejte s cibulovou dužinou. Přidejte přibližně stejné množství mletého masa, vajíčko, osolte, opepřete. Promíchejte s troškou koření na mletá masa nebo okořeňte tím, co vám chutná.

03.

Směsí naplňte cibule a naskládejte je do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky. V předehřáté troubě pečte 20 minut, potom posypte nastrouhaným sýrem, přidejte vločku másla, nechte ještě rozpustit. Podávejte s bramborovou kaší.

Související témata:

Načítám