Hlavní obsah

Rekonstrukce usedlosti: Vznikl luxusní mezonet se saunou i oranžerií

Foto: archiv firmy ADInternet (14x)

I takto může vypadat zdařilá rekonstrukce: moderní bydlení v historické usedlosti...Foto: archiv firmy ADInternet (14x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měnit historické usedlosti v moderní bydlení má svá úskalí a občas to tak docela nevyjde. Toto ale rozhodně neplatí o pražském projektu Bella Vita, což v překladu znamená pěkný život.

Článek

Okamžitě nám učarovaly světlé, vzdušné a velkorysé prostory. Pětipokojový koncept má tři ložnice, nadstandardně velkou šatnu, kterou lze zařídit i jako domácí posilovnu, vlastní infrasaunu a téměř 100metrový obývací pokoj s kuchyňským koutem. Podlahová plocha je dohromady 230 m2!

Součástí mezonetového bytu je i prosklená zimní zahrada a rozlehlá střešní terasa o rozloze 124 m2. Co je ale extra zajímavé, je architektonické řešení – prosklené dlouhé stěny a prostorné místnosti, dostatek úložných prostor.

Otevřený obývák? Proč ne?

Zvláštností je neobvyklý, obdélníkový, půdorys. Obývací pokoj s kuchyňským koutem vyplňují téměř celé vstupní patro bytu, avšak důmyslné dispoziční řešení umožňuje obývací část využít i pro vytvoření příjemných zákoutí. Ložnice umístěné ve spodním patře spolu s infrasaunou a šatnou pak poskytují dostatečnou intimitu.

Foto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Obývák je rozlehlý, jedna stěna je téměř celá prosklená. Rozměrově je to obdélník 14,5 x 5,5 metru. Na jedné straně je bílá kožená sedací souprava, oživují ji polštáře, s nimiž ladí i koberecFoto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Řešení à la chytrá horákyně

Kuchyňský kout, který navazuje na obývací pokoj, je opticky oddělen – prý aby nenarušoval čistotu prostoru. „Snažili jsme se, aby kuchyňská část byla kompaktní a zároveň uzavřená. Při přípravě jídel tak nejste izolováni od zbytku rodiny a můžete s ní komunikovat,“ popisuje architekt Václav Lukas, který celý projekt připravil. Interiér poskytuje komfort, a hlavně maximum volného prostoru. Protože ten je vzácný.

Foto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Pohled do kuchyně. Ačkoli je všude dřevěná podlaha, část u linky je pokryta dlažbou, která se snadněji udržuje. Křeslo na konci místnosti je IkeaFoto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

„Byt kromě luxusních prostor nabízí také možnosti, jak jej dotvořit k obrazu svému, a to je jeho další přidaná hodnota," míní Jiří Maštálka z firmy AdInternet.

Foto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Linka je prakticky ukryta, je to funkční a i hezké řešení. Byla vyrobena na míru, dvířka jsou z MDF desky v červeno-šedém provedení. Spotřebiče jsou BoschFoto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Decentní barvy baví

V celém bytě je kvalitní dřevěná podlaha, která místnosti příjemně zútulňuje. Obývací pokoj s jídelním, pracovním a relaxačním koutem, ložnice a dětský pokoj jsou zajímavě zařízeny. Všimněte si, jak jsou jednotlivé detaily hezky sladěné.

Foto: Archiv firmy, Chenen

Ložnice je laděna do přívětivé a uklidňující šedé. Skleněná stěna místnost krásně prosvětluje. Pro ukládání věcí lze doplnit úložnou skříň nebo nechat prostor vzdušný a použít úložné prostory v šatněFoto: Archiv firmy, Chenen

Foto: Archiv firmy, Chenen

Dětský pokoj je zařízen spíše stroze, v příjemných tlumených barvách odstínů šedé a tyrkysové. Docela pěkná kombinace, nemyslíte?Foto: Archiv firmy, Chenen

Foto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Dolní koupelna. Opět byl kladen důraz na kvalitní materiál. Dvě umyvadla jsou často nedoceněnou předností a výhodou jakéhokoli bytu. Rohová vana je masážníFoto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Terasa je ráj

V bytě jsou dvě koupelny, v jedné je vana se sprchovým koutem, toaletou a bidetem, ve druhé sprchový kout s infrasaunou. Přidanou hodnotou je střešní terasa a prosklená „oranžerie“, která je orientována na jižní stranu. Není pochyb, že se zde bude dařit citrusům a jiným exotickým rostlinám.

Foto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Zimní zahrada (oranžerie) je opravdovou chloubou i nádherou. Lze ji využít pro pěstování všemožných rostlin nebo jen sedět a rozjímatFoto: Archiv firmy, Home Staging s.r.o.

Obdivujete takovýto luxus? Jak by se tohle bydlení líbilo právě vám? Není zadarmo: takovýto byt i s vybavením stojí necelých 15 000 000 korun.

Tak co vy na to?

Reklama

Načítám