Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Guláš je jídlo, kterému málokdo odolá. Krásná barva, vůně, hromada masa a cibule – prostě pohádka. Dnes vám představíme vynikající guláš ze dvou druhů masa.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3/4 kg vepřového masa
  • 1/4 kg hovězího masa
  • 1 kg cibule
  • 2 lžíce polenty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce paprik
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 1 l vody
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte na rozpálené sádlo. Když změkne, přidejte obě pokrájená masa na kostky, česnek na plátky a zasypte paprikou, kmínem a majoránkou. Zprudka osmahněte, aby se maso zatáhlo.

02.

Pak zalijte vodou nebo vývarem a vařte, dokud není maso měkké. Když máte hotovo, zahustěte polentou, kterou nejprve rozmíchejte v troše vody, nechte provařit a dochuťte solí a pepřem. Jako přílohu zvolte například chléb nebo houskové knedlíky.

Související témata:

Načítám