Hlavní obsah

Revoluce v péči o vaši hřívu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Péče o pokožku hlavy je základemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Expert na vlasy Francouz René Furterer je tady a útočí těmi nejsilnějšími zbraněmi. Jeho nejmocnějším spojencem je příroda.

Článek

Trocha historie

Pro vlasového stylistu René Furterera byly vlasy vždy živou hmotou a jejich péči a zkrášlování věnoval více než 30 let života. To, že produkty z rostlinných extraktů a esenciálních olejů jsou bezkonkurenční a vykazují úžasné, takřka ihned viditelné výsledky, zjistil už během mládí, které strávil ve francouzské Provence. Není proto divu, že své poznatky začal dál rozšiřovat a uplatňovat v oboru jemu nejbližším - ve vlasové péči.

Čím je jiný?

Na rozdíl od klasické vlasové kosmetiky se přípravky nesoucí jeho jméno vyznačují schopností pečovat nejen o vlasy, ale především o pokožku hlavy. Jejich základ tvoří aktivní přírodní ingredience a vysoce kvalitní čisté extrakty z rostlin pěstovaných na jihozápadě Francie, chráněných před jakýmkoliv znečištěním. Sám Furterer vybral dle specifických vlastností a terapeutických účinků 12 esenciálních olejů, které v té nejčistší formě pronikají hluboko do kůže i vlasů a starají se o regeneraci a výživu.

Síla rostlin

Esenciální oleje tvoří nejčistší součást rostlin a jejich původní funkce je chránit rostlinu před externími agresory, viry, mikroby a parazity. V kosmetice se využívají pro vysokou koncentraci aktivních látek, i když na výrobu několika kapek této vzácné substance je často potřeba více než 100 kilo rostlin! Tyto přípravky slouží především čisticím, zklidňujícím a stimulačním způsobem a kombinují efektivnost a smyslový zážitek. Navíc díky aromatickým vlastnostem olejů mají všechny produkty velmi příjemnou vůni.

Foto: archiv firem

Pomocníci Natural Spray, Astera a Karité šampónFoto: archiv firem

Tři kroky ke kráse

Značka využívá originální třífázovou metodu péče o vlasy, kterou nabízí víc než 100 vlasových salonů po celém světě. Samotný pečující program má tři stadia a lze ho provádět také doma.

  1. Diagnóza vlasů a pokožky pomocí speciálního přístroje, který analyzuje stav kůže a vlasů. Díky tomu lze určit přesný typ péče a přípravků pro danou osobu.
  2. Denní kartáčování speciální technikou, která eliminuje prach, rozčesává a obnovuje objem vlasů.
  3. Program péče, které sestává ze tří kroků a v případě problematických vlasů se aplikuje jednou týdně po dobu tří měsíců.
  • Příprava - regeneračním koncentrátem z aktivních esenciálních olejů Complexe 5 za použití speciální pětiminutové masáže, která uvolňuje, podporuje mikrocirkulaci a zvyšuje efektivnost dalších přípravků.
  • Mytí - šamponem pro daný typ vlasů a pokožky, který má rovněž pečující schopnosti a dodává vlasům lesk a krásu.
  • Speciální péče - před a nebo po umytí šamponem (podle stavu vlasů) prostřednictvím hluboce působících přípravků zvolených dle stavu vlasů.

Zázračný Complexe 5

Představuje první krok intenzivní péče. Regenerační koncentrát stimulačních esenciálních olejů z levandule a pomeranče čistí a posiluje, působí hluboko na kořínky a zásobí je výživnými látkami důležitými pro zdravý růst vlasů. Navíc aktivuje mirkocirkulaci v kůži, čímž se zvyšuje efektivnost dále použitých pečujících přípravků, protože schopnost aktivních látek pronikat do kůže a vlasů je díky Complexe 5 až 10x vyšší.

Péče šitá na míru

Vlasovou kosmetiku René Furterer tvoří více než 50 produktů, které berou v potaz každý typ vlasů a pokožky. Základ tvoří přípravky pro tyto případy -  mastná pokožka hlavy a vlasy, mastná pokožka a suché vlasy, suchá pokožka a vlasy nebo velmi suchá pokožka a vlasy. Dále je v kolekci kosmetika na běžně se vyskytující problémy, jako jsou lupy, vypadávání nebo jemné a zplihlé vlasy. Značka pamatuje také na specifické stavy: šedivé vlasy, barvené a melírované či po trvalé, nechybí ani klasické přípravky pro všechny typy vlasů a na každodenní použití, přípravky na objem a lesk vlasů a proti krepatění. Kromě pečujících produktů nabízí René Furterer rovněž stylingové přípravky a potravinové doplňky pro krásné vlasy a pokožku. V každém případě péče zahrnuje tři a více druhů přípravků, přičemž základ tvoří vždy koncentrát Complexe 5 a šampon, a pak jsou to další specifické produkty.

Už víte, kam budou směřovat vaše první kroky za péčí o vlasy? Tyto přípravky najdete například v pražském salonu Visage for Stars, v parfumeriích Douglas a několika dalších vybraných salonech.

Reklama

Související témata:

Načítám