Hlavní obsah

Říjnové módní poselství: Oblékněte se žensky!

Foto: Marie Bartošová

Jaký bude módní říjen? Jedním slovem ženský!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Módní poselství pro nadcházející říjen? Zůstaňte věrné ženskosti! Oblékněte si květované šaty, zapojte do hry kožešinovou vestu a zahřejte se kabátem, střiženým do tvaru přesýpacích hodin.

Článek

Většina žen začne s nástupem chladnějších dnů sklouzávat ke kalhotové rutině. Jak ale říká stylistka Veronika, je to jeden z posledních měsíců, ve kterém si můžete dosyta užívat sukní a šatů: „Nadcházející říjen bych charakterizovala jedním slovem – ženský! Právě podzim je ideálním obdobím, kdy je v punčochách relativně příjemně a můžete ještě chodit v šatech, bez toho, aniž byste mrzly. V obchodech je také spousta krásných podzimních bund a kabátků, se kterými si můžete vyhrát.“

Do karet vám hrají i módní trendy, které jsou rozmanitější než kdy jindy. Květinové potisky, kožešina, tartanová kostka, transparentní materiály v detailech… Lákadel je zkrátka spousta. Jestli se do nich samy obléknete nebo se jen s chutí podíváte na krásné kousky, je jen na vás. S modelkou Luckou jsme se je vydali fotit až na samou střechu nákupní galerie.

Stylový kabát jako základ

Není čas na hrdinství. Je na čase vystřídat lehké bundy za něco teplejšího. Náš tip? Jednoduchý kabát v nadčasovém velbloudím odstínu se zdůrazněným pasem a širokým límcem. Prožít s ním můžete celý podzim. Porozhlédnout se doporučujeme i po vysokých kozačkách – letos mohou sahat klidně i nad kolena.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kabát (Mango, 3199 Kč), kožené kozačky (Baťa, 3399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Květiny i na podzim

Pokud si stále myslíte, že květiny patří jen k létu, vyvedeme vás z omylu. Ani letos o ně nebude nouze, i když budou zpravidla vymalované na tmavém podkladu. A je jedno, jestli půjde o šaty (třeba v kombinaci s vlněnou bundou), jako v našem případě, nebo jen o sukni nebo top.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Zara, 1499 Kč), punčocháče (Calzedonia, 219 Kč), vlněná bunda (Lindex, 2499 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Ukázkové LBD s bordó doplňky

Na party, do společnosti ale i do práce – malé černé neboli LBD (little black dress) bychom povinně naordinovali do všech dámských šatníků. Z podzimních kolekcí nás nadchly šaty s krátkým rukávem a rafinovaně transparentním vrškem. Doplnit je můžete třeba doplňky v bordó odstínu a vysokými koženými rukavicemi.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (F&F, 899 Kč), punčocháče (Calzedonia, 219 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), čelenka ve vlasech (Topshop, 360 Kč), kožené psaníčko (Zara, 1499 Kč), kožené rukavice (stylistky vlastní), náramek (Lindex, 399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kožešinová vesta. Hřejivá i módní

Kdybyste si měly na podzim pořídit jen jediný kus oblečení, přimlouváme se za kožešinovou vestu. Důvod? Můžete ji přehodit přes sebejednodušší outfit a výsledkem bude super módní sestava. Chcete-li zajít ještě o krok dál, vyzkoušejte kombinaci pouzdrové sukně se zipem a krajkovaného body.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: krajkované body (Topshop, 650 Kč), punčocháče (Calzedonia, 219 Kč), sukně (Zara, 1499 Kč), kabelka (Beranka, 899 Kč), vesta – imitace kožešiny (Reserved, 1199 Kč), kožené boty (Baťa, 2599 Kč), náramek (Lindex, 179 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kabát s ultra ženským střihem

Podzimem vás může provázet i vzorovaný kabát s výrazně ženským střihem. Tvar kabátu totiž připomíná přesýpací hodiny a tím podpoří typicky ženské tvary s užším pasem a širšími boky. Investovat se vyplatí i do doplňků, jeden nápadný náhrdelník (detail ve fotogalerii) by ve svém arzenálu šperků měla mít každá.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Zara, 1499 Kč), kabát (Lindex, 1999 Kč), punčocháče (Calzedonia, 219 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), brýle (Topshop, 580 Kč)Foto: Marie Bartošová

Tartanová kostka

Tradiční skotská kostka se letos probojovala do popředí módních trendů. Dopřát si ji můžete na šatech, botách… nebo rovnou na obojím. Stylistka Veronika ji doplnila vínovým semišovým křivákem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (F&F, 799 Kč), punčocháče (Calzedonia, 219 Kč), boty (Mango, 999 Kč), semišová bunda (Vero Moda, 2499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Trochu jiná mikina

Slovo mikina může být v tomto případě trochu zavádějící. S oblečením na doma totiž nemá vůbec nic společného. Ptáte se, s čím ji nosit? „Vsaďte na módní kontrasty. Ležérní mikině bude slušet ženský prvek, jako je například koženková sukně do pasu,“ radí stylistka Veronika. Duo můžete doplnit kotníčkovými botami na podpatku. A ano, špičky jsou zpátky ve hře. Jen ne tak děsivě dlouhé jako před lety.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: koženková sukně (Topshop, 1375 Kč), mikina (Vero Moda, 1099 Kč), boty (Baťa, 999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Jak by měl vypadat váš ideální (módní) říjen? Napište nám!

Reklama

Načítám