Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tento recept z nepříliš známé suroviny jménem quinoa vás jistě nezklame. Vyzkoušejte, je velmi chutný a navíc pomáhá při dietě!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g kuřecích prsou
  • 200 g čerstvých hub
  • 200 g quinoy
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst listové petržele
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Quinou propláchněte a uvařte podle návodu v osolené vodě.

02.

Na trošce oleje v pánvi osmahněte nahrubo pokrájenou cibuli, přidejte pokrájené houby (nebo žampiony), osolené a opepřené kousky kuřecího masa, plátky česneku a nechte pod pokličkou asi 20 minut dusit.

03.

Hotový základ odklopte, vmíchejte hotovou quinou, přidejte nasekanou petrželku a podávejte.

Jak ještě jinak lze připravit quinoa? Vyzkoušejte třeba s rajčaty.

Související témata:

Načítám