Hlavní obsah
Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Milujete klasické rizoto? Pak si jistě zamilujete i variantu s řeřichou!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 80 g másla
  • 1 ks cibule
  • 1 hrnek rýže
  • 3 hrnky drůbežího vývaru
  • 1 lžíce listové petržele
  • 30 g řeřichy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžíce čerstvě mletého pepře
  • 60 g sýru s modrou plísní
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Ve větším hrnci rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme 3 minuty. Přidáme rýži, osmahneme asi 5 minut (rýže nám zesklovatí) a zalijeme 1 hrnkem vývaru. Vaříme za mírné teploty a občasného míchání, až se vývar vsákne. Přidáme další hrnek a občas promícháme, až se opět vývar vsákne.

02.

Přilijeme poslední hrnek vývaru, občas promícháme a až je rizoto husté, krémové a rýže je měkká (celkem byste měli rýži vařit asi 20 minut), přidáme drobně nasekanou řeřichu a petržel, rozdrobenou nivu a jemně nastrouhaný parmazán. Nakonec vmícháme zbytek másla, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Související témata:

Načítám