Hlavní obsah

Rok 2020 podle vědmy: Co dostanete do vínku?

Foto: Take Photo, Shutterstock.com

Foto: Take Photo, Shutterstock.com

Reklama

Tělem jí proudí krev čarodějů i mágů, oplývá kouzelnou mocí a dokáže předpovědět budoucnost. O své schopnosti se ale vědma Helen Stanku (42) neváhá podělit. Co ví o roce 2020 pod nadvládou živlů?

Článek

Začtěte se do proroctví, které vám nastíní osudové okamžiky v následujících dvanácti měsících a zjistěte, jakou vlastnost dostanete do vínku.

Živel ohně 

Foto: Gorbash Varvara, Shutterstock.com

Lidé pod nadvládou ohně jsou stejně jako oheň proměnliví a citliví na každý závan větru. Jsou odvážní a plni mužské aktivní jangové energie. V roce 2020 budou v centru pozornosti a pocítí i chválu, kterou milují. Stejně tak budou (zbytečně) prskat, když budou mít chvály nedostatek. Dobře jim bude se vzdušnými znamenímiFoto: Gorbash Varvara, Shutterstock.com

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Štěstí bude přát Beranům zejména zjara, kdy vyřeší spoustu důležitých záležitostí, což bude mít pozitivní dopad na celý rok. Čekají je nové nabídky v práci, ale je potřeba vše pečlivě zorganizovat. Pokud vystoupí ze své komfortní zóny a více si máknou, dostanou se do absolutně jiného levelu. Bude však potřeba naučit se novým věcem. Pochopit nové technologie a řeč nových systémů. Pak budou zrozenci tohoto znamení odměněni radostí z práce a pocitem zadostiučinění. Na podzim by měli být opatrní s financemi a neuváženými výdaji. Na poli citů se dočkají vlny nových známostí, ačkoliv začátek roku se může ještě nést ve znamení touhy po vlastním klidu.

  • Vládnoucí planeta - Mars
  • Klíčové slovo - Práce
  • Hvězdný dar - Nezávislost
  • Šťastný den - Úterý

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi by si měli dávat pozor na příliš sebestředné a výbušné jednání. Vyhnou se tak zbytečným nepříjemnostem a výdajům energie na jejich žehlení. Partnerské napětí by se zpočátku roku dalo krájet, zlepší se to až s nástupem léta. Podzim bude o životě mezi přáteli. Až v tomto období by bylo vhodné začít řešit veškeré investice a plánované rekonstrukce (úpravy bytu, koupě aut, apod.). V lásce Lvi pocítí krásný čas. Zúročí všechny investice, které na tomto poli vynaložili. Někdy budou úrodu sklízet i tam, kde nezasévali. Ve víru tvoření pořádku mohou Lvi nalézt také dávno ztracené věci a třeba rovnou i smysl života.

  • Vládnoucí planeta - Slunce
  • Klíčové slovo - Tvořivost
  • Hvězdný dar - Preciznost
  • Šťastný den - Neděle

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelcům se bude dařit, včetně oblasti práce či obchodu. S nástupem jara se u nich může rozhostit domácí pohoda, ale v létě zjistí, že se bez nich snad nic neobejde. Budou na roztrhání. Budou také výrazně komunikativní, okouzlující a budou strhávat pozornost okolí. Na podzim by se Střelci měli trochu krotit, aby jim úspěch nestoupl do hlavy, v opačném případě se mohou lehce zamotat a pak už je to k prudkému pádu opravdu jen kousek. Pokud taková situace nastane, začnou pochybovat o smyslu všeho. Co se týče citů, budou mít zkraje roku doma Itálii, okořeněnou špetkou UFO. I talíře mohou létat. Zrozenci ve Střelci, kteří se zatím těší svobodě si budou náramně užívat. Rok jim nese hodně milostných zážitků, na které jen tak nezapomenou.

  • Vládnoucí planeta - Jupiter
  • Klíčové slovo - Náboj
  • Hvězdný dar - Optimismus
  • Šťastný den - Čtvrtek

Živel země 

Foto: Gorbash Varvara, Shutterstock.com

Lidé pod nadvládou zemského živlu jsou praktičtí, obdařeni ženskou jinovou, čili pasivnější energií. Zajímají je trvalé hodnoty a umí na nich zapracovat. Mají léčivý dar, umí druhé dobíjet. Leckdy to může vypadat, že je jim jedno, co cítí druzí, na druhou stranu je podrží v těžkých chvílích jako málokdo. V nikom nevidí možného rošťáka či nepřítele, takže mohou mít problém roztřídit lidi ve svém okolí. Rozumí si se zemskými i vodními znamenímiFoto: Gorbash Varvara, Shutterstock.com

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Zrozenci tohoto znamení budou mít vcelku klidný počátek roku vyplněný příjemnými povinnostmi a dokončováním loňských restů. Bude se jim dařit, na co sáhnou, ale také splácet dluhy z minulosti. Musí si procvičit sociální inteligenci a dobrý takt. Přestože se je mohou snažit někteří lidé ošidit, Býci budou stále pomáhat druhým. V polovině roku mohou nastat horké chvilky z hlediska možných investic a jejich návratnosti. Investice je třeba pečlivě zvážit a vyhnout se zejména těm rizikovým. Ve finančních sférách budou jednou nahoře, chvilku i dole, a pokud to nechtějí zažít v citech, měli by se vyhýbat románkům na pracovišti, které na ně číhají.

  • Vládnoucí planeta - Venuše
  • Klíčové slovo - Ukotvení
  • Hvězdný dar - Věrnost
  • Šťastný den - Pátek

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Od počátku roku budou mít velmi napilno a pravděpodobně se budou rozhodovat mezi více směry. Osvědčí se staré známé: „Po malých krůčcích, ale jistě.” Mají vnitřní hlas, který jim napovídá, kudy jít a naštěstí i dostatečně analytickou mysl, aby dokázaly přejít to, co se jim ukáže jako málo efektivní. Vrhnou se do nových vizí, které, byť s počátečními těžkostmi, ponesou své plody. Čeká je rovněž hodně cestování. V lásce se Panny budou držet více při zemi, nicméně ti nespoutaní mohou v nejbližší době učinit osudový objev. Jaro bude o sdílení radostí s okolím a v létě přijmou Panny nové výzvy. Až podzim jim ukáže začátek nové cesty ke splněným snům.

  • Vládnoucí planeta - Merkur
  • Klíčové slovo - Praktičnost
  • Hvězdný dar - Víra v sebe
  • Šťastný den - Středa

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi by se měli připravit na změny. Začne to oblékáním a vzhledem, následně se přidají postoje i názory. Poslouchat intuici se jim vyplatí. Čeká na ně příznivé období na poli práce, a protože to zpočátku zabere hodně sil, bude zapotřebí dobrá organizace. S příchodem jara se vynoří trhliny v pocitech jistoty, kdy se budou snažit zachránit, co se dá. V létě mohou řešit věci okolo širší rodiny a přátel. Na podzim se budou chránit před lidmi, kteří by se jim chtěli vrtat v soukromí. V oblasti citů to může být trošičku náročné, protože si budou vyžírat to, co si navařili v předchozím roce. Bude dobré dopřát partnerovi více času a pochopení. Pro nezadané Kozorohy bude ideální jarní období, kolem května mohou začít vyhlížet vhodné protějšky.

  • Vládnoucí planeta - Saturn
  • Klíčové slovo - Dedukce
  • Hvězdný dar - Pracovitost
  • Šťastný den - Sobota

Živel vody 

Foto: Gorbash Varvara, Shutterstock.com

Jedná se o průvodce v zemi citů, zaměřené na své nitro. Neřídí se tolik rozumem, střelkou na jejich kompasu jsou city. Obdařeni jsou ženskou jinovou energií. To jsou zrozenci pod nadvládou vody. Je to živel pocitů, intuice a podvědomí. Vodní znamení často berou na svá bedra problémy druhých, někdy až do celkového vyčerpání. Právě proto mohou mít nekontrolovatelné výbuchy hněvu. Nejlépe se cítí v lůně přírody a rozumí si vodními i zemskými znamenímiFoto: Gorbash Varvara, Shutterstock.com

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro znamení Raka může být začátek roku 2020 trochu problematičtější. Pozvolna se dostanou z depresí až s příchodem jara. Budou se soustředit na rodinu, přátele a svůj osobní prostor a neměli by jít proti svým zažitým přesvědčením. Láska přináší tomuto znamení nástrahy i pokušení. Řeklo by se, že letité vztahy projdou velkou prověrkou, a to nejen ty partnerské. Čistku budou Raci provádět také ve svém obydlí, jen pozor na čistku bankovního konta! Zjara přichází nová energie a noví lidé, léto bude o odpočinku a podzim o cestování. V pracovní rovině se bude dařit, ale platí heslo, že opatrnosti není nikdy dost. V citové rovině se budou Raci rozhodovat. Mohou dát konečně formu vztahu, který považují za perspektivní.

  • Vládnoucí planeta - Luna
  • Klíčové slovo - City
  • Hvězdný dar - Hospodárnost
  • Šťastný den - Pondělí

Štír (24. 10. – 22. 11.)

V lásce se Štírům bude sice dařit, ale zároveň je tento cit vystaví rozličným zkouškám či pokušením. Ve vztazích budou zvýšeně kritičtí ke svým partnerům. Chce to klid a dobrou meditaci. Na jaře se v nich přímo probere chuť k životu a v létě přijdou možné změny v práci. Doma mohou budovat, přestavovat, velebit, investovat do bydlení nebo se stěhovat. Možná by bylo lepší na chvíli vypnout a pro své zdraví odjet někam na delší dovolenou. Podzim sice hrozí jistou dávkou sklíčenosti, přesto však na sebe budou Štíři pyšní, kolik toho zvládli.

  • Vládnoucí planeta - Pluto
  • Klíčové slovo - Proměna
  • Hvězdný dar - Vnímavost
  • Šťastný den - Úterý

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mohu očekávat zimu plnou originálních nápadů. Jejich nové postoje zaskočí celé okolí. S blížícím se jarem přijde pár otřesů, které ale zmizí stejně rychle, jako se objeví. Léto se ponese ve znamení odpočinku a podzim si zrozenci tohoto znamení užijí barevně. Nasadí si totiž růžové brýle a všechno jim bude fuk. V pracovní rovině si udrží své tempo a budou pokračovat po vytyčené cestě. V lásce půjde první polovinu roku vše ode zdi ke zdi. Ryby budou bojovat se strachy i závislostmi, ale jen proto, že jejich úkolem je probudit v sobě takovou aktivitu a názory, aby dokázaly proplouvat jakýmkoliv typem vod. Ty, které mají hlavy otevřené a umí se přizpůsobit novým věcem, čeká velké štěstí.

  • Vládnoucí planeta - Neptun
  • Klíčové slovo - Intuice
  • Hvězdný dar - Nezištnost
  • Šťastný den - Pátek

Živel vzduchu

Foto: Gorbash Varvara, Shutterstock.com

Lidé pod patronátem vzdušného živlu disponují silou aktivní mužské energie jang a umí dotahovat věci do konce. Jsou komunikativní, příjemní, vyzařují životní radost a při volbě životního partnera se vyplatí hledat právě v jejich řadách. Jen tak se ničeho nezaleknou a zřídkakdy se vzdávají. Vládnou brilantním intelektem, umí myslet i v abstraktní rovině a neznají nudu. Své city mívají pod neustálou kontrolou. Nejlepší vztahy budou mít se zrozenci ohnivého živlu Foto: Gorbash Varvara, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci budou mít velmi úrodný rok, kdy sklidí sadbu předchozích let. Mohou se těšit na příliv tvůrčího myšlení a toho je potřeba využít. Zimní období bude o vztazích se širším okolím a také o společenské prestiži, jaro zase o prosazování si nových nápadů. V létě je čeká úprk před konflikty v rodině a podzim procvičí Blížence v trpělivosti. Finančně by se jim mělo dařit. Drobné přestřelky mohou nastat nejen v pracovní oblasti zejména v podzimním období. Relaxovat mohou například tím, že zvelebí bydlení nebo investují do vzdělání. Díky svým přednostem si Blíženci na jaře přitáhnou osoby opačného pohlaví, na podzim však budou mít chuť do všeho kopnout. Čekají je vzlety a pády. Patronující planeta Venuše naštěstí umí pomoci a přinést kýžený klid.

  • Vládnoucí planeta - Merkur
  • Klíčové slovo - Rozum
  • Hvězdný dar - Radost ze života
  • Šťastný den - Středa

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Nový rok a první měsíc se ještě tak do poloviny může táhnout ve starých energiích. Ty však rychle odezní a Váhy konečně začnou sklízet vše dobré, co v minulých letech zasely. Delší cesty by měly odložit až na druhou polovinu roku, kvůli domácímu klidu. Jaro se ponese v duchu pořádků. Váhy se budou věnovat věcem okolo výchovy dětí a posilování jejich vztahů. Koncem léta se může stát, že se rozloučí v zaměstnání s někým, s kým se jim dobře spolupracovalo. Rozhodování je čeká v citové oblasti. Koncem roku si Váhy odfajfknou vše, co stihly splnit, včetně nového jídelníčku a úpravy váhy.

  • Vládnoucí planeta - Venuše
  • Klíčová slova - Sdílení krásy
  • Hvězdný dar - Přátelskost
  • Šťastný den - Pátek

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Hvězdy dají Vodnářům ochutnat ze všech darů života. Bude se dařit na všech frontách a nové příležitosti na sebe nedají dlouho čekat. Tak jako se objeví nové příležitosti, tak se vynoří i různé klacky pod nohy. Bude potřeba zmobilizovat síly, uhájit své hranice a nedovolit druhým přílišné vměšování do svých plánů. Zjara se blýská na zlepšení finanční situace. Paprsky letního slunce odnesou starosti a dovolí Vodnářům dobít baterky. Na podzim by se měli snažit udržet své výdaje pod kontrolou. V lásce čeká nezadané Vodnáře zakládání nových vztahů, kdy se budou snažit přijít na nějaký osvědčený fígl, jak se to dělá, aby to fungovalo. Vodnáři se závazky si své vztahy uchovají, pokud nebudou příliš hrotit partnerské krize.

  • Vládnoucí planeta - Uran, Neptun
  • Klíčová slova - Moudrost zkušenostmi
  • Hvězdný dar - Upřímnost
  • Šťastný den - Sobota

Reklama

Načítám