Hlavní obsah

Žhavé trendy v zásnubních prstenech pro rok 2020! Vyberte si

Foto: Artem Tryhub, Shutterstock.com

Foto: Artem Tryhub, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejkrásnější šperk, který může ženu zdobit, by určitě měl být zásnubní a snubní prsten. Je to totiž investice na celý život. Proto vám přinášíme přehled žhavých trendů, kterými se můžete při výběru inspirovat.

Článek

Zásnubní prsteny by měly zajímat především muže – jenže i oni potřebují občas popostrčit. Pokud tedy tento článek čtou ženy, které doufají, anebo by si přály, aby je partner požádá o ruku třeba o Vánocích nebo s příchodem nového roku, měly by mu nenápadně poslat odkaz a neponechávat nic náhodě.

Investice na celý život

Přinášíme vám rozmanité tipy na zásnubní prsteny, které jsou momentálně ve šperkařských dílnách a obchodech v kurzu a budou trendy v nadcházejícím roce 2020. Do výběru jsme zařadili nejen modely různých stylů i cenových kategorií, tedy jak levnější varianty se zirkony, tak i luxusní šperky s diamanty. „Pořizující by podle mě neměl šetřit, protože prsten musí být kvalitně vyroben a mít sílu zlata, aby vydržel každodenní nošení, které se předpokládá na desítky let,“ říká Jitka Mlynarčík Kudláčková z firmy JK Jewels s tím, že nejvíce in je bílé zlato s bílými kameny, ale vrací se i žluté s barevnými kameny.

Návrat žlutého zlata

Prim u šperků hraje nyní platina a bílé zlato osázené bílými a černými diamanty. A nejinak je to u trendů v zásnubních prstenech pro nadcházející svatební sezonu. Ovšem na veletrzích, kde se představovaly šperky pro další rok, se opět hodně vyskytovaly i zásnubní prstýnky ve žlutém zlatě, které tak hlásí comeback. Některé modely mohou být dokonce dvoubarevné.

Foto: Archiv firem

Zleva: Esterstyl, platina s diamantem, info o ceně v obchodě. Brilas, zlato se zirkonem, 6890 Kč, (zlato s briliantem 36 090 Kč)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tiffany & Co., kolekce True, žluté zlato s briliantem, info o ceně v obchodě. ALO diamonds, žluté zlato s diamantem, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firem

Barevné kameny

Bílé zirkony i diamanty jsou u zásnubních prstenů dnes už klasické. Pokud se však některým ženám zdají být příliš fádní a hledají něco neokoukaného, nový trend barevných kamenů je zcela jistě nadchne. Můžete tak zvolit krásné modely jako pro princeznu – třeba s modrým tanzanitem či rudým českým granátem. Těmto zásnubním prstenům se říká solitéry a na vaší ruce krásně vyniknou.

Foto: Archiv firem

Zleva: Brilas, bílé zlato s modrým zirkonem, 7990 Kč (ve zlatě s tanzanitem 69 990 Kč). Esterstyl, bílé zlato s deseti diamanty a růžovým spinelem, 24 240 KčFoto: Archiv firem

Viktoriánský styl

Pokud chce muž partnerku skutečně oslnit, může zvolit hodně zdobené modely ve viktoriánském stylu. „Viktoriánská éra měla výrazný vliv i na šperky. Nyní nastal čas návratu k perlám, starobyle vypadajícímu vzhledu prstenů, ale i ostře broušeným kamenům,“ uvádí Martin Kubíček z firmy Brilas.

Foto: Archiv firem

Zleva: ALO diamonds, žluté zlato s brilianty, cena od 30 000 Kč. Brilas, bílé zlato se zirkony, 6990 KčFoto: Archiv firem

Pořiďte prsten v tandemu

Hitem poslední doby je nosit dvouprsten, tedy set zásnubního prstenu se snubním, které do sebe krásně zapadají. „Doléhá k nám tak anglosaský zvyk – v zemích, jako je Velká Británie, USA nebo Austrálie, totiž přetrvává tradice, že tyto prsteny k sobě mají pasovat. V takovém případě je určitě vhodné, když muž vybírá už i zásnubní prsten u jednoho šperkaře, aby s ním pak dámský snubní prsten ladil,“ říká Marek Odstrčil z autorské šperkařské dílny Esterstyl.

Foto: Archiv firmy

Zleva: Oba sety JK Jitka Kudláčková Jewels, kolekce Tolerance, bílé zlato s brilianty, set 25 540 Kč. Druhý set 47 990 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zleva: Esterstyl, sada z platiny s diamanty, 32 820 Kč. Eppi, sada z bílého zlata s diamanty, 23 780 KčFoto: Archiv firem

Zásnubní prsten je fajn, když o něj stojíte. Jenže co když vás požádal o ruku a vy jste řekly ne? Takhle to poznamená váš vztah.

Reklama

Načítám