Hlavní obsah

Rozchody slavných podle horoskopu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že spolu ne každý pár vydrží na věky věků, není žádná novinka. Posvítili jsme si proto na znamení zvěrokruhu slavných dvojic, jejichž partnerství ve zkoušce času neobstálo. Proč jim to neklaplo?

Článek

Rozdíly a neshody se najdou mezi jakýmikoli znameními a někdy jsou prostě příliš velké na to, aby se daly překonat. Některé páry spolu zůstanou, ačkoli jejich znamení tvrdí opak – pro ně zkrátka platí, že se protiklady přitahují. Ne vždycky to ale dopadne takhle pohádkově. Proč se rozešly tyto známé dvojice? Jejich znamení zvěrokruhu možná prozradí, proč jim to doma neklapalo.

Helena Bonham Carter (26. května – Blíženci) a Tim Burton (25. srpna – Panna)

Podivínské duo herečka–režisér, které tvořilo tandem nejen v osobním, ale i profesním životě, ukončilo partnerské soužití v roce 2014. A není se čemu divit, Panny to mohou mít s Blíženci těžké – a naopak. Panna musí mít všechno velmi přesně nalinkované, toto znamení zbožňuje organizaci a plánování. Blíženci jsou daleko spontánnější a rádi jednají podle nálady a náhlých impulzů. Navíc si stabilní a spolehlivá Panna nikdy nemůže být jistá, v jaké náladě svého Blížence najde – a jakým ztřeštěným nápadem ji zase překvapí. Naopak Blížence začne určitá záliba Panen v rutině brzy nudit.

Foto: Profimedia.cz

Blíženci bývají spontánní a Panny potřebují plán, takže jejich soužití může být těžkéFoto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston (11. února – Vodnář) a Brad Pitt (18. prosince – Střelec)

Slavný hollywoodský pár svou cestu ukončil už v roce 2005 a fanoušci plakali. Tenhle rozchod byl opravdu nečekaný – Vodnářům a Střelcům to obvykle klape, jsou to velmi svobodné a otevřené duše, jsou společenští a mají i podobné koníčky a zájmy. Problémy mohou nastat, když Vodnář podlehne svým „záchvatům individuality“, při nichž se stahuje do sebe a i k blízkým se chová odtažitě a nepustí si je pod kůži. Střelec se pak cítí odstrkovaný, nepotřebný a zrazený. Stejně tak Vodnáře může po nějaké době začít vytáčet Střelcův věčně optimistický přístup a neschopnost se vztekat a nadávat.

Foto: Profimedia.cz

Střelcům a Vodnářům to obvykle klape – ale ani jim to občas nevyjde a zvítězí rozdílyFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (4. června – Blíženci) a Brad Pitt (18. prosince – Střelec)

Ani další Pittovo manželství nevydrželo, „Brangelina“ se rozpadla před dvěma lety. Tady jsou už rozdíly v povaze o něco významnější: Střelci jsou znamením poměrně stabilním, vyrovnaným a klidným, kdežto Blíženci žijí změnou. Jeden den mají názor takový, druhý makový a s jejich proměnlivostí partner musí počítat. Rychlé změny Střelci špatně snášejí. Přelétaví Blíženci se navíc začnou časem nudit – Střelci jim nepřinášejí do života dostatek vzrušení, aby je zaječí úmysly přešly.

Foto: Profimedia.cz

Střelec je stabilní znamení a Blíženci se s nimi mohou začít nuditFoto: Profimedia.cz

Lucie Vondráčková (8. března – Ryby) a Tomáš Plekanec (31. října – Štír)

Tohle spojení nikdy nemohlo fungovat nadlouho – vztah české dvojice zpěvačka–hokejista skončil letos o prázdninách. Štíři jsou rození manipulátoři, pro které je přirozené z druhých „vytřískat“ co nejvíc. Ryby jsou naopak velmi čisté a citlivé duše, které nikdy nemyslí na sebe, vždycky jen na své okolí. Proto se budou ve vztahu vzájemně trápit a ubližovat si. Štír totiž potřebuje daleko „silnějšího“ soupeře, který se pod jeho vášnivou a tvrdou povahou nesesype. Ryby zase ocení někoho, kdo o ně bude občas vědomě pečovat.

Foto: Profimedia.cz

Silní Štíři citlivým Rybám většinou nevyhovují – a naopakFoto: Profimedia.cz

Lucie Bílá (7. dubna – Beran) a Václav Noid Bárta (27. října – Štír)

Dvojice hudebníků si prožila poměrně krátký, zato intenzivní vztah, který ve své době otřásl médii. Aby také ne, když se střetnou dvě takto vášnivé a horkokrevné povahy, tak to ani jinak dopadnout nemůže. Berani i Štíři mají svoji hlavu a že je to pěkně tvrdá palice! Ve vztahu do sebe neustále narážejí, bojují o moc, postavení, dominanci. Oba chtějí vyhrávat a mít nad druhým navrch. Stejně jako se ke Štírovi nehodí klidné a submisivní Ryby, není ani toto spojení ideál – je až příliš třaskavé.

Foto: Profimedia.cz

Berani i Štíři jsou tvrdohlaví a bojují o dominanciFoto: Profimedia.cz

Které další slavné rozchody vás z astrologického hlediska zajímají?

Načítám