Hlavní obsah
3,1
(90)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pod bramborovým salátem si většina lidí představí jen klasický český „vánoční“. Přitom jeho variant je taková spousta! Prostě uvařte brambory a podle nálady k nim přidejte cokoliv, co máte po ruce. Třeba dokřupava vypečenou slaninu a jarní cibulku... Přesně tak ho mají rádi v Texasu.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 100 g anglické slaniny
  • 500 g brambor
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks vejce
Zálivka
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a nasucho opražte dokřupava. Přebytečný tuk slijte. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte – jde to lépe. Pak je nakrájejte na větší kousky. Cibulku pokrájejte nadrobno, vejce nahrubo. V misce promíchejte majonézu, hořčici, sůl a pepř.

02.

Brambory smíchejte se všemi připravenými ingrediencemi a zálivkou, jen si nechte pár kostiček slaniny a trochu cibule na ozdobu. Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu.

Tip: Salát je dostatečně vydatný i jako hlavní chod, skvěle se k němu hodí tmavé pečivo.

Jaký bramborový salát máte nejraději? Musí v něm být majonéza?

Reklama

Načítám