Hlavní obsah

Rustikální bramborový salát se slaninou a jarní cibulkou

Hodnocení:
(87)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Pod bramborovým salátem si většina lidí představí jen klasický český „vánoční“. Přitom jeho variant je taková spousta! Prostě uvařte brambory a podle nálady k nim přidejte cokoliv, co máte po ruce. Třeba dokřupava vypečenou slaninu a jarní cibulku... Přesně tak ho mají rádi v Texasu.

Ingredience pro:
4 porce
Na salát
  • 100 g anglické slaniny
  • 500 g brambor
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce natvrdo
Na zálivku
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a nasucho opražte dokřupava. Přebytečný tuk slijte. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte – jde to lépe. Pak je nakrájejte na větší kousky. Cibulku pokrájejte nadrobno, vejce nahrubo. V misce promíchejte majonézu, hořčici, sůl a pepř.

Krok 2: Brambory smíchejte se všemi připravenými ingrediencemi a zálivkou, jen si nechte pár kostiček slaniny a trochu cibule na ozdobu. Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu.

Tip: Salát je dostatečně vydatný i jako hlavní chod, skvěle se k němu hodí tmavé pečivo.

Jaký bramborový salát máte nejraději? Musí v něm být majonéza?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama