Hlavní obsah

Rychlá sladká tečka? Připravte si voňavá smažená jablka obalená ve skořici

Foto: Jakub Jurdič

Vůně a chuť smažených jablek obalených ve skořicovém cukru dokáže vykouzlit úsměv na tváři nejen vám!

Není nic lepšího než vykouzlit úsměv na tváři těm, které máte nejraději. Ptáte se jak? Připravte jim lahodná jablíčka v těstíčku obalená skořicí a uvidíte, že budou nadšení!

Článek

Čas Vánoc se pomalu blíží a chladné dny vás budou ještě pár měsíců doprovázet. Co si je trochu zpříjemnit? S mým receptem na nejkřehčí a nejvoňavější jablka obalená ve skořici se vám to určitě povede. Bude je milovat celá vaše rodina. Tak neváhejte a naservírujte s láskou svým blízkým to nejsladší potěšení!

Voňavá skořicová jablka

Na 4 porce potřebujete: 6 větších jablek, 200 g hladké mouky, 200 ml světlého piva, 2 lžíce oleje, 2 vajíčka, 30 g cukru, sůl, olej na smažení, skořicový cukr na obalení

Postup: Nejprve oddělte žloutky a bílky. Prosejte mouku přes síto, přilejte k ní pivo, olej, přidejte žloutky a špetku soli a v mixéru vše společně vyšlehejte. Nechte odpočinout v lednici po dobu 30 minut. Mezitím vyšlehejte bílky s cukrem, dokud nebude hmota pevná. Vyšlehané bílky smíchejte s vychlazenou směsí.

Oloupejte jablka a nakrájejte je na asi půlcentimetrové plátky přes střed tak, abyste měli uprostřed hvězdičky. Středy pomocí nože, případně malého vykrajovátka, odstraňte. Plátky jablek postupně namáčejte v připravené směsi a smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Usmažená jablka nechte okapat na papírové utěrce a poté ještě teplá obalte ve skořicovém cukru z obou stran. Užijte si tuto pochoutku ještě za tepla!

Tip: Stejným způsobem můžete připravit ananas, hrušku, nebo třeba jejich ovocnou kombinaci.

Jste milovníky sladkého nebo máte alespoň pro koho sladké dobroty připravovat? V tom případě byste měli do své kuchařské výzbroje zařadit recept na nadýchané voňavé buchty s tvarohem nebo vyzkoušet další tři recepty z kynutého těsta.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama