Hlavní obsah

Rychlá teplá večeře: Kořeněné masové ragú s paprikami

Hodnocení:
(61)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Zahřejte se jemně pikantním kořeněným ragú z hovězího masa, které si vychutnáte s pečivem, rýží, bramborami, bulgurem nebo jinou oblíbenou přílohou. Je to skvělý oběd či rychlá teplá večeře: za čtvrt hodinky máte po práci a za půl hodiny je jídlo na stole.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 400 g krájených loupaných rajčat
  • 3 barevné papriky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 2 lžíce nasekané petrželky
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Poté přidejte najemno pokrájený česnek, protlak a koření (kromě soli a pepře) a míchejte asi minutu.

Krok 2: Až se maso pořádně rozvoní, podlijte ho rajčaty a 3 dl vody. Osolte, opepřete a nechte pod poklicí na mírném ohni dusit 15 minut.

Krok 3: Mezitím nakrájejte papriky na menší kusy a přidejte do hrnce. Duste dalších 10 až 15 minut. Hotovo!

Krok 4: Podávejte s čerstvým pečivem, rýží, polentou, bramborovou kaší, bulgurem... Každou porci ozdobte nasekanou petrželkou.

Zahřejte se i dalšími masovými recepty, které vás potěší zejména v chladných měsících. Nepřehlédněte feferonkový guláš z pomalého hrnce anebo hovězí kostky s paprikou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek